perjantai 10. maaliskuuta 2023

Hidasta hegsakonityöstöä

Ihana ystäväni Helena järjestää ajoittain käsityökutsuja, joilla rypäs naisia neuloo, virkkaa, ompelee, juttelee, herkuttelee ja nautiskelee muutaman tunnin toinen toisensa seurassa kuulumisia vaihtaen ja töitään edistäen.

Muutamat viime kerrat mulla on ollut mukanani käsinompelus, ts. pussukallinen valmiiksi leikattuja hegsakonitilkkuja ja pahvimallineita, neula ja lankaa. Niitä sitten olen työstänyt tilkkupinnaksi höpöttelyn lomassa.

Viime kerran päätteeksi päätin että senhetkisen työni koko sai nyt olla riittävä! Tilkkuillassa sitten silitin työn ja purin viimeisetkin pahvit reunatilkkujen alta pois, ja tikkasin kelta-musta-oranssin työn mustalla langalla hegsakonien reunoja mukaillen. Mietin josko tekisin toiset vastaavat tikkaukset työhön kennon toiselle laidalla vielä keltaisellakin langalla... mitä oot mieltä?

Sen jälkeen koittaakin se kinkkisin vaihe, eli päätös siitä mikä tästä tulee isona. Ideoita? Kokoa tilkkupinnalla tasausleikkuun jälkeen tulee olemaan tällaisena 45*34 cm. Pussukka olisi helppo valinta, mutta kaapit pursuilevat niitä jo ennestään, niin käytössä kuin käyttämättöminä. Keväinen tyyny soffalle kenties?

Hegsakonien askartelu ei kyllä tähän taas tälläkään erää pääty, sillä seuraavakin käsinompelus on niin pitkällä, että se saattaa innostaa jatkamaan työstöä vaikkapa jo kevään mittaan Mörskän kuistilla mukavassa kiikussa keinuessani.


Juu, kesäinen kukkaketohan se siellä pilkottaa pussin pohjalla :)
2 kommenttia:

  1. Ilmiselvä pääsiäisliina! Tai munakorin peite aamiais/pääsiäispöytään. Ehkä tekisin toiset tikkaukset ehdottamallasi tavalla. Tykkään näistä EPP-töistä juuri siksi kun se on hidasta, rauhoittaa kummasti kun pistelet neulalla tikin toisensa perään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ideoista ja voih... mulla kun jää tätä nykyä paria poikkeusta lukuun ottamatta liinat käyttämättä ja munakorejakaan ei meidän huushollissa ole enää toviin ollut. Mutta toiset tikkaukset sentään tein :) Näitä töitä on tosiaan hauska pistellä kasaan kaikessa rauhassa, tän työn osalta kaikkea muutakin kivaa samalla tehden ja kokien!

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)