perjantai 9. maaliskuuta 2018

HittipipoSillä nimellä kulki tämä pipo Marttojen kässäillan ohjelmassa, jossa aiheena oli siis hittipipon virkkaus. Vuosia pelkkiä isoäidinneliöitä ja afrikkalaisia kukkia virkattuani jouduin vääntämään aivonystyrät uuteen moodiin, nyhräämisen ja purkamisen kautta palauttelemaan mieleeni takareunasta poimittavan silmukan virkkauksen ja venyttämään pinnaa ährätessä ja nyhrätessä kaksinkertaisella bambulangalla.


Onneksi en ollut tuskailujeni kanssa yksin, kummasti nimitäin lämmitti mieltä vieressävirkkaajankin piponraakileen purkupuuha. Kaikesta edellä tilitetystä huolimatta oikein iloisen illan päätteeksi kotiin lähti pari kerää lankaa, karvatupsu, ryppyinen ohje ja muutama hassu rivi virkkausta.
Kuvittelin itseni istumaan juhannuksena mökkikuistin kiikkustuolissa pipoa ähräämässä, mutta kävikin niin että piti istua talven kovimmilla paukkupakkasilla pari iltaa kotona ilman kiehtovaa lukemista ja kappas vaan; pipohan ehti työstyä valmiiksi jo tämän talven ja kevään rientoihin.


Yhden usean tunnin aurinkoisen lenkin pienessä pakkasessa olen kävellyt se päässä ja hyvin toimii: pitää pään ja mut lämpimänä, muttei pistä päätä pukkaamaan soijaa. Ja lisäksi näyttää hauskalta, ellei jopa hassulta. Me like!6 kommenttia:

 1. Hyvän näköinen pipohan siistä kehkeytyi. Näyttää mukavalta ja joustavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, päässäkin se tuntuu mukavalta! Bambu tekee piposta mukavan väljän, niin että työmatkallakaan ei se päässä tarvitse huolehtia frisyyrin lytistymisestä :)

   Poista
 2. Ihan näyttää neulotulta. Teit jollain taikasilmuikoilla? Joka tapauksessa tosi hyvän näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, joo aika magic'ia siihen alussa tarvittiin kun vahingossa meinasin virkata pelkkää tasaista peltiä. Näyttää kyllä niin neulotulta että ellen muistaisi sitä etusormi arkana virkanneeni, niin neulotuksi itsekin veikkaisin.

   Poista
 3. Hyvän näköinen hittipipo!,,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tupsu päässä keikkuen on kiva porhaltaa pihoilla :)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)