tiistai 26. maaliskuuta 2019

Mökki-ikävä

Toiveesta tai orastavasta suunnitelmasta huolimatta en ennättänyt männä viikonloppuna käpsytellä mökille ihmettelemään kevään edistymistä. Silti tai kukaties juuri siksi sinne on nyt taas valtava ikävä! Riitti että vietti pari tuntia aurinkoisena pyhänä mökkinaapureiden kanssa kokoustaen menneen kauden "kirjoja" sulkien ja tulevia tapahtumia suunnitelllen. Yksi meistä tuli kokouspaikkaamme suoraan mökiltä, jossa oli onnekas jo yöpynytkin. Tunsin naamani vihertyvän kateudesta juttujaan kuunnellessani.

Pari viikkoa sitten pyörähdin pihalla toteamassa lumien sulavan vauhdilla, ja kevään jo pilkistelevän lumen ja jään seasta. Aurinkotuolinkin nostin jo takavajasta isommista lumista vapautuneelle kuistille, ja nassu vasten kevätaurinkoa nautin eväskaffeet ja ruisleipäni. Sitten iskikin jo vilu luihin, ja oli aika nostella kampsut mökkiin ja klampsia kotiin.Kalliolta on varmastikin nyt jo kaikki lumi sulanut pois, mutta mahtaako notkelmiin valunut vesi olla vielä jäässä? Käydessä kallio oli vielä kuin kumpuileva luistinrata. Tuskinpa enää. Onneksi :) Joko kaikki lumi on sulanut narsissien ympäriltä, ovatko varret puskeneet paljon lisää pituutta läpi routaisen maan?


Odottaako vaalea mökkini mua enää vain seiniltään vaaleana ja nurmikko jo haravointia kaipailevana kun sinne seuraavan kerran pääsen päiväseltäänkin käymään?Voi, oispa jo kesä. Ja loma ja helle.


10 kommenttia:

 1. Viihtyisältä näyttää mökki ja voih..sullakin on iso-äidinneliö filtti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mökki on mun oma pikku onnela :). Filttejä on tullut virkattua useampikin. erällä kesälomalla 2 josta seurasi käynti lekurissa ja hänen ihmetyksensä siitä että miten joku voi samaan aikaan potea rasitusvammoja kummallakin puolella kättä. En uskaltanut sedälle tunnustaa miten sellaiset vammat saa lomailun lomassa :D

   Poista
 2. Täällä on kesäikävä, lunta puoli metriä ja nyt pakkasta -10 :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, moiset kinokset on multa jo ihan unohtuneet, mutta yöllä täälläkin oli pakkanen käväissyt -8:ssa, nytkin vielä -5 eli suosiolla kuljen pitkässä untsikassa ja pipo päässä.

   Poista
 3. Sama vika täällä eli mökki-ikävä. Tosin tänä(kin) kesänä on odotettavissa erilaisia remontteja, joten ihan pelkkää lomailua ei ole tiedossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, mun sormia suorastaan syyhyttää remontointi kun nyt on mennyt jo jokunen vuosi ilman niitä. Ennen aikaan tuntui että remontoin ihan jatkuvalla syötöllä koteja ja mökkejä, joten tää tila tuntuu suorastaan levottomalta. Ja on pannut mut roikkumaan Oikotiellä ;)

   Poista
 4. Kesää tässä odotellaan, kunpa lumet sulaisivat nopeasti pois! Saisi möyriä mullalla ja putsata kukkapenkkejä. istutella kesäkukkia.

  VastaaPoista
 5. Meillä tuota ikävää podetaan vielä pitkään. Matalat lahdet ovat hyvässä jäässä ja venekin täytyy ensin pestä ja puunata ja sipaista myrkyt pohjaan. Ehkä puutarhamessuilla voi jo vähän fiilistellä, mitä sitä tänä kesänä yrittäisi kasvattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on melkoiset esivalmistelut mökkeilyn aloittamiseen! Puutarhamessuille minäkin menossa fiilistelemään :)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)