maanantai 28. toukokuuta 2012

Pupun ruokaa

Aikamatkailtiin lauteilla opiskelukavereiden, ”Tampereen tyttöjen”, kesken parikymmentä vuotta ajassa taaksepäin. Muistia sai illan mittaan jo melkein urakalla kaivella, jotta ihan kaikille tutuille nimille sai jutuissa yhdistettyä kasvotkin. Todettiin somen olevan loistoapu tässä puuhassa; on hauskaa saada virtuaalisestikin vaihdettua kuulumisia ja päivitettyä nykyiset kotikaupunkistatukset, duunipaikat ja perhekuviot niidenkin kanssa joiden seurassa ei tule saunaan mentyä.

Koska kyseessä oli keski-ikäisten naisten saunailta, ei tarjoiluja tietenkään kuitattu perinteisellä makkara- ja olutlinjalla, vaan naisellisen keveillä tarjoiluilla, ihan pelkällä pupunruoalla! Listalta löytyi mm. oranssivihreää salaattia, kevyesti helmeilevää skumppaa ja porkkanamuffineja. Grillatut vuohenjuustoleipäset kevennettiin nekin ilmavalla herneenversohunnutuksella...Muffinit tein piimäkakkureseptiä soveltaen niin että sen mausteita, neilikkaa ja inkivääriä, panin taikinaan vain kolmanneksen ja lisäksi saman verran kanelia. Sekaan raastoin vielä ison porkkanan, jonka pehmitin voisulan seassa. Toinenkin porkkana olisi hyvin mennyt, ensi kerralla raastan vähän pidempään. Kyllä kuulkaa oli voisula kauniin väristä kun nostin kattilan kantta!

Mangolle maistuvasta tuorejuustosta pursotin kuppikakkujen päälle herkkuröhnän, ja siihen painoin omin pikku kätösin marsipaanista muotoillut porkkanat. Luulen että näitä porkkanamuffareita tulee taiteiltua kesän mittaan toistekin, ja vision jo mangojuuston sijaan jotain muuta porkkanan alle. Olisiko se kaakaolla ruskeaksi värjätty tahna ikään kuin porkkanamaan multana vai valkosipulipuristimella marsipaanista tehty vihreä nurmikko..? Ehdotuksia vastaanotetaan, kiitos!

Pane sinäkin posket punoittamaan;
karotiinia kiduksiin ja nassu vasten aurinkoa!

4 kommenttia:

 1. hienoja noi porkkanat :)

  VastaaPoista
 2. Nam, kyllä mullekin tuo pupuruoka maistuisi. Täytyypä itsekin yrittää taiteilla tuollaisia hauskoja porkkanoita marsipaanista; porkkanakakku kun on ihan mun lempparia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuin myös! jossain vaiheessa vaan ryhdyin laiskaksi, sen tekeminen tuntui työläältä ja jäi. nyt otin sitten oikotien onneen ja aika hyvin noilla muffareilla fiiliksiin pääsi myös. ja tosi helposti ;).

   porkkanat tein silikonimuotilla ja tarkoitus on päästä herttoniemen kakkutarvikepuotiin ostamaan sellainen itsellekin, sillä noihan on ihan ehdottomuudet jatkossa porkkanakakun päällä! jää kaupan sokerimassavalmisporkkanat kauas taakse maussa!

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)