Niin hyvää!! Ystävä tarjosi lounaaksi männä viikolla vuohenjuusto-tomaattikeittoa, joka oli viedä kielen mennessään. Rakastan vuohenjuustoa kait missä muodossa vaan, mutta häpeäkseni joudun tunnustamaan että keittona olin nauttinut vain pussitettua valmisversiota. Noloa. No, hyvinhän sekin oli maistunut, mutta nyt päästiin herkkukattilan äärelle!
Jälkipostissa sain vielä linkin Pirkan reseptisivustolle, jossa kävin katsastamassa ohjeen. Seuraavalla kauppareissulla muistelin lukemaani ja haalin kärryyn tarvikkeet. Kotona kaivoin kattilan kaapista ja ryhdyin keittopuuhiin. Kattilaan nakkailin:
Jälkipostissa sain vielä linkin Pirkan reseptisivustolle, jossa kävin katsastamassa ohjeen. Seuraavalla kauppareissulla muistelin lukemaani ja haalin kärryyn tarvikkeet. Kotona kaivoin kattilan kaapista ja ryhdyin keittopuuhiin. Kattilaan nakkailin:
2 prk paseerattua tomaattia
(ohjeessa on vain 1 prk, mutta ajattelin syödä keittoa piiiiiitkään...)
6 (suurta) tomaattia pieninä kuutioina
koko paketin vuohenjuustoa
ripauksen karkeaa merisuolaa
tömpsäyksen mustapippuria
pari hyppysellistä lipstikkaa
(ei kuulunut alkuperäisohjeeseen, mutta kuuluu kaikkiin mun keitoksiin)
purkin ruokakermaa (kevyen kevyttä tietenkin...
ohjeessa saattoi olla eri mitta, mutta mitä sitä nyt
vajaita nekkoja jättää kaappiin happanemaan)
Annoin padan porista aikansa kunnes tomaatit olivat pehmenneet ja juusto sulanut. Sitten surautin kaiken hienoksi sauvasekoittimella, kauhoin lautaselle, ripsauttelin vielä lisää liperiä päälle ja nakkasin kyytipojaksi paahtoleipäkolmiot.
Olin elänyt uskossa että perheen miehet eivät vuohenjuustosta niin perusta, mutta neidin ja minun herkutellessa keitolla alkoi poika kerrallaan hipsiä keittiöön ihan vain pikkuisen maistamaan ja palailla sieltä sitten täysien keittolautasten kanssa. Aterian päätteeksi heitin tyhjän keittokattilan tiskikoneeseen.
Voi pojat, kun söitte rinsessojen herkkukeiton!!!
Lupaan pian tehdä tätä uuden, entistä isomman kattilallisen <3
se on maukas keitto, mutta päätin opetella kurpitsakeiton tekemisen...oli niiin hyvää ja maukasta
VastaaPoistaTämäkin rehupuntti opetteli asian tänä syksynä, kun kantoi pellolta kasvattamiaan kurpitsoja kotiin :)
PoistaVuohenjuusto on tosiaan monessa muodossa niin maistuvaa :)
VastaaPoistaNiin on, kiitos tästäkin herkusta :). Äsken hain kaupasta ainekset toiseen kattilalliseen.
PoistaIhanan näköistä soppaa!
VastaaPoistaKerrotko Liisa-anopille terkkuja että Villen lapsen nimeksi tuli Alma Onerva.
terv Merkkumummi
p.s. Alma- nimi tuli Pinkkumummulta
Kiitos, ihanan on makuistakin! Myös jo toinen kattilallinen :) Kerron mummin terveiset anopille!
VastaaPoistaTomaatin kirpeyttä tai väkevyyttä, miten sen itse kukin kokeekin, voi pyöristää ripauksella sokeria. Näin Pirkankin resepti kehottaa tekemään. Mä en niin tehnyt koska
VastaaPoista1) ekasta satsista unohdin sen
2) tokaan satsiin pojat ehdottomasti kielsivät sitä laittamasta, koska kuulemma juuri kirpeys on niin hyvää... Näin siis jatkossakin meillä :)
Vuohenjuustoinen tomaattikeitto on tosi hyvää. Rupeaa tekemään mieli sitä... :)
VastaaPoistaAh, niin on!!!
PoistaTässähän tulee nälkä kun tällaisia lukee ;)
VastaaPoistaSiitä vaan soppaa keittelemään etätyöläisen lounaaksi :). Mullekin on tovottavasti vielä tilkka jääkaapissa samaiseksi lounaaksi...
Poista