maanantai 24. helmikuuta 2014

Olipa kerran housunpuntti

Ja olipa kerran yllätys! Kun nämä kaksi asiaa yhdistää, saa lopputulokseksi sen tilkkuterapiakerran, jolla ihana Ulla kantoi eteeni ihanan kirjan ja totesi minun tulleen heti mieleensä kirjan nähdessään. Häikäistyneenä koin onnea saadessani selailla toisen upouutta houkuttelevaa kirjaa, ja laina-ajan pituutta tiedustellessani meinasin pudota tuolilta kuullessani ettei kyseessä olekaan laina, vaan lahja! IIKS, ihanaa!!!

Puoliksi suomalaistaustaisen tekstiilisuunnittelija Laura Sinikka Wilhelmin ideoima ja Marjo Koivumäen kuvaama kirja on hurmaava ja ällistyttävä! Olin kuvitellut hyvinkin systemaattisesti hyödyntäväni vanhoja tekstiilejä uusissa tilkkutöissäni, mutta nyt tunsin itseni melkoiseksi noviisiksi. Niin mahtavia ja piirun tarkkoja uusiokäyttöideoita tämä kirja tarjoilee niin vaatteisiin, asusteisiin, lasten leikkeihin kuin kodin sisustukseen.


Ensimmäisenä silmään pistivät erilaiset farkkutyöt. Ehkä sillä että juuri äsken niitä olen itsekin työstänyt mm. isoksi kassiksi. Tämä istuintyyny pani huokailemaan ihastuksesta. Pakko saada. Ei mulla tosin ois mitään tota aallonmurtajan kokoluokkaa olevaa laituriakaan vastaan. Sellaisella saattaisin jopa minä ryhtyä onkimaan...


Aikas hauska farkkulaukku löytyi kirjankin sivuilta. Huomattavasti omaani sirompi versio. Tällaiselle olisi aivan varmasti mullakin käyttöä. Työlistalle sekin siis! Hienosti hyödynnetty vanha nahkavyökin tässä. Pitänee ruveta niitäkin jemmailemaan :)


Kirjasta löytyy hienoja piirroksia kaavakuviksi töihin. Taas yksi kuvaa kertoo sen about tuhat sanaa.


Vanhoja pitsilakanoita olen hyödyntänyt mm. peittoihin ja pussukoihin, jatkossa ehkä näinkin:


Paitapeitto on tehtynä aivan tuoreeltaan, ja nyt sitten alankin haaveilla seuraavasta, huomattavasti helpommasta paitapeitosta. Nopeasti näyttävää pintaa näin:


Tilkkupiirissä naureskeltiin vähän aika sitten sille kuinka kaikilla tilkkuilijoilla on aina kiire. Kiire työstää kankaita, kiire saada työ valmiiksi ja loppusijoituspaikkaansa, kiire aloittaa uusi työ. Kiireteemasta käytiin keskustelua vielä seuraavallakin kerralla, ja mietittiin vähän syvällisemmin että mistä moinen hoppu kesken mukavan rentouttavan puuhastelun. Kirjan pariinkin kertaan läpi selattuani tiedän nyt miksi. 

Kiitos Ulla <3, tulen pysymään kiireisenä!


4 kommenttia:

  1. Anonyymi24/2/14

    Kierrätyskäsityöt <3 Niistä tulee aina hyvä mieli! Haa hei, sinut on haastettu. :) http://neuloojapurkautuu.net/2014/02/24/nyt-kylla-otan-ja-haaste/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nepä ne <3. Haaste otettu vastaan, perästä kuuluu :)

      Poista
  2. hyvän näköisiä. Farkku on aina niin hieno, teet mitä tahansa. innolla odotan tulevaa työtäsi.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä kyllä saa ihan omanlaistaan näyttävää jälkeä. Minäkin odotan innolla mitä alkaa työstyä seuraavaksi :)

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)