perjantai 18. heinäkuuta 2014

Palsamipelargoni

Vihdoin viimein hain Kasvitieteellisestä puutarhasta sinne marraskuussa multiin pistelemäni parit pistokkaat. Piti hakea jo keväällä, mutta kun innostuttiin panemaan asunto myytiin ja etsimään suurempaa perheasuntoa (...!!!) niin lykkäsin noudon vasta  muuton jälkeiseen aikaan. 

Joka sitten venähtikin pitkälle kesään. Sillä seurauksella että puutarhuri oli puutarhan taimimyynnissä jo myynnyt kaiken juurtumaan pistelemäni, ja nyt paikalle tömähtäessäni läksi hätäpäissään saksimaan mulle uusia pistokkaita juurtumaan. 


Tällä kerralla otin homman about varman päälle ja toin pistokkaat kotiin juurtumaan. Kasvihuoneessa olisivat varmasti juurtuneet paremmin, mut kun sitä ei tiedä koska taas tohon kilsan päähän ehtii...


Kasvi tuoksuu niin lumoavalle! Tunisiassa asunut puutarhuriopiskelijakollega kertoi kasvatelleensa takapihallaan näitä isoina pensaina. Kasvia viljellään kuulemma hajuvesiteollisuuteen, ja hyttyskynttilöistäkin löytää tämän herkun sitruunaisen aromin.

Koti tuoksuu syötävän raikkaalle! 
 Aivan kuin joku olisi muka siivonnut.


2 kommenttia:

  1. Tuota minä tarttisin, mutta onko se vaikea kasvi? Myydäänkö niitä myös kaupassa ja mikä sen nimi on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole vaikea ja myydään kaupassa tuoksu- tai palsamipelargoonina. Kasvaa reheväksi puskaksi, ja multa saat tulla hakemaan pistokkaan kun seuraavan kerran liikut näillä kulmilla!

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)