tiistai 7. toukokuuta 2019

Yksi ja sama

Kävin korkkaamassa pionikauteni kivisessä Kalliossa, Porthaninkadulla toimivassa Syväsen Kukka -kaupassa, jonka säännöllisen epäsäännöllinen asiakas olen ollut jo lähes neljännesvuosisadan. Hui, pieni ikäkriisi pukkasi akuutisti otsaan tuota lausetta kirjoittaessa!!


Syksyllä istutin palstalle kaksi puoleen hintaan ostamaani herkän pinkkiä pionin taimea, joista toinen selvisi talvesta. Taloudellinen hyöty siis plusmiinusnolla... Hento taimi nousee nyt hauraana mullan seasta, ja kukkaloistoa joudun odottelemaan vielä melkoisen tovin, joten suosiolla nautin Hollannista saakka roudatuista ihanuuksista.


Puodin herttainen myyjä yllätti mut kertomalla että valitsemani pinkki pioni tulee vaihtamaan väriä, haalenemaan. Ajattelin pinkin muuttuvan vaaleaksi babypinkiksi, mutta kukkapa yllätti lähes shamppanjaisuudellaan. 

Yksi ja sama, silti kuin kaksi eri kukkaa muutaman päivän sisällä.
 Yksi ja sama, muttei todellakaan se ja sama.
Pioni, my love <3


8 kommenttia:

 1. No onpa jännä! Tuommoista kameleonttia en ole ennen nähnyt. Ja se ikäkriisi, ehkä aloit käydä siellä jo 10 vuotiaana. Näin minä muistelen, että se on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ehkä joo... mutta se oli saletisti erilaista kuin tuo äskeinen 😆. Harmi etten pyhänä huomannut hehkuttaa kameleonttiani, joka täällä kukoisti. Aamulla odotti radikaali ylläri kun kaunotar oli päässyt hörimään kaikki vetensä, ja oli kuiviltaan ja tietenkin aivan nuupallaan. Katsotaan sainko pelastettua sen, tokeneeko juopon hortensian tavoin vai päätyykö kompostiin 😏

   Poista
 2. Pioni on kyllä niin hempeän palleroinen kukka. Meillä maalla pihalla on yksi sinnikäs vanha kukkija ja muut istuttamani eivät vielä ole ole näyttäytyneet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin ihana, ihan lemppari. Viikolla palstalla huomasin onnekseni toisenkin pionin selviytyneen, oli vaan ilmeisesti myöhäisempi maasta nousija. Näin ollen alan siis taas odotella valtavaa kukkamerta... jonain vuonna :)

   Poista
 3. Pionia tekisi mieli melkein syödä, niin hattaraisen pehmeä se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, somesta huomasinkin sun ottaneen myös varaslähdön viikonloppuun hattarapionilla <3

   Poista
  2. Kyllä ja se hento pinkki on nyt muuttunut valkoiseksi, olisin toivonut värin voimistuvan, mutta onpa nyt todella hattarainen.

   Poista
  3. Voi ihanuus! Mun shampanja muuttui vielä hennon vaalean keltaiseksi.

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)