Bongasin jokunen aika sitten HS:sta lupaavanoloisen maapähkinävoiraparperipiirakan, joka piti ehdottomasti testata, koska raparperiaika ja koska maapähkinävoi lapsen suuri herkku. Hesarin versio on vege, itse sovelsin siitä sopivan normin meidän herkkusuidemme makuun.
Jo paistovaiheessa kotiin levisi mielettömän ihana tuoksu maapähkinävoin sulaessa uunissa. Kypsä piirakkakaan ei ehtinyt vuoassa kauaa vanheta, vain juuri sen verran maltoimme antaa sen jäähtyä että suun palovammoilta vältyimme.
Pilkoin 2 roisia raparperinvartta pieniksi paloiksi. Sitten valmistin päällysmurusteet sekoittamalla ainekset keskenään käsin.
Pohjaan sekoitin kuivat aineet keskenään, nesteet keskenään ja sitten kääntelin kumpaisetkin yhteen.
Isoon uunivuokaan (n. 2/3 normipellistä) asetin paperin ja painelin pohjan paikoilleen, levittelin raparperit päälle ja ripottelin muruseoksen päällimmäiseksi. Paistoin 175 asteessa noin kolme varttia, joka lasten mielestä oli aivan liian kauan, koska ohjeessa mainittiin vain 35 minuuttia. Halusin kuitenkin nauttia piirakkani kypsänä ;). Muruseos oli niin nami, että tämän raparperiherkun kanssa ei edes kaivannut vaniljakastiketta raparperin happoja neutralisoimaan. Hammaspesua lähinnä kaipasin tovin päästä...
Jo paistovaiheessa kotiin levisi mielettömän ihana tuoksu maapähkinävoin sulaessa uunissa. Kypsä piirakkakaan ei ehtinyt vuoassa kauaa vanheta, vain juuri sen verran maltoimme antaa sen jäähtyä että suun palovammoilta vältyimme.
Pilkoin 2 roisia raparperinvartta pieniksi paloiksi. Sitten valmistin päällysmurusteet sekoittamalla ainekset keskenään käsin.
75 gr margariinia
1 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
2 valtavan kukkua rkl maapähkinävoita ja
2 dl venhäjauhoja
Pohjaan sekoitin kuivat aineet keskenään, nesteet keskenään ja sitten kääntelin kumpaisetkin yhteen.
5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
1½ dl rypsiöljyä ja
3 dl kauramaitoa
Isoon uunivuokaan (n. 2/3 normipellistä) asetin paperin ja painelin pohjan paikoilleen, levittelin raparperit päälle ja ripottelin muruseoksen päällimmäiseksi. Paistoin 175 asteessa noin kolme varttia, joka lasten mielestä oli aivan liian kauan, koska ohjeessa mainittiin vain 35 minuuttia. Halusin kuitenkin nauttia piirakkani kypsänä ;). Muruseos oli niin nami, että tämän raparperiherkun kanssa ei edes kaivannut vaniljakastiketta raparperin happoja neutralisoimaan. Hammaspesua lähinnä kaipasin tovin päästä...
Tätä täytyy tehdä kesän mittaan toistekin!
Tuo piirakka vaikuttaa niin herkulta, että on pakko kokeilla! Täytyy käydä etsimässä raparperit jostain, meillä ei niitä kasva. Enää.
VastaaPoistaNo polkasepa Mörskälle, niin napsitaan sulle varret tarakalle keikkumaan!
PoistaTämä olisi hyvä ohje meidän allergikolle kun ei ole munaa eikä maitoa. Otanpa kuvan ohjeesta.
VastaaPoista👌
Poista