keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Katto-Kassisen saunalla

Kotitalomme remontoitiin sangen perusteellisesti viime vuoden aikana. Myllerryksessä kaamea vanha sauna huiskaistiin kellarin pimennosta paraatipaikalle katolle. Vanhat paneelit, huterat lauteet, lohkeilleet kaakelit, räikeä valaistus, lähes vedenpaineeton suihku ja saunaneteisen 60-lukuiset ja kotikutoiset kalusteet sekä kellarin tunkkaisen imelä lemu muuttuivat totaalisesti. Tilalle tuli iso löylyhuone pitkine lauteineen, tyylikästä laatoitusta, säädettävää valaistusta, isot ikkunat merelle, pari sadesuihkua hierovalla ja hieromattomalla vedellä + suuri saunatupa keittiövarusteineen ja vaatekaappeineen sekä inva-wc. 

Ihanuutta paranneltiin vielä tästäkin rakentamalla talon kulmassa sijaitsevalle saunalle koko kulman ympäri katettu terassi! Kyllä nyt kelpaa kylpeä ja vilvoitella!

Pari ensimmäistä kuukautta saunoimme ihan vain saunomisen ilosta. Talvi-iltaisin ihailimme mereltä näkyviä majakoiden ja laivojen valoja ja kurkistelimme pimeän turvin naapurilähiön villojen ikkunoista sisään. Hulppeaa saunaosastoa oli varusteltu ruhtinaallisesti löylynheittovälineillä ja kahdella vadilla.

Iltojen vaaletessa kevään mittaan alkoi mieleen hiipiä ajatus myös tilan kalustamisesta niin, että terassiakin olisi entistä suurempi ilo käyttää. Taloyhtiömme hallitus on miehekäs, eikä ehkä kukaan ollut tullut ajatelleeksi tällaista asiaa ison remontin loppusuoralla. Olin jo tovin seuraillut mainoksia erilaisista kalustevaihtoehdoista ja tarjoillut niitä hallituksessa istuvalle siipalleni. Tästä sitten poikikin sellainen ihana juttu, että sekä isännöitsijä että hallituksen puheenjohtaja valtuuttivat minut hoitamaan tilan varustelun! Jipijajee!

Aiemmin olen kalustanut vain omia koteja ja mökkejä. Ensimmäistä kertaa tein sitä nyt isommalle käyttäjäkunnalle ja vielä firman piikkiin, ninnannunna. Tästä vinkkelistä pitikin miettiä erilailla budjettia, tarpeita ja mieltymyksiä yhdessä käyttömukavuuden ja huoltohelppouden kanssa. Kalusteiden piti olla helposti siirreltäviä, kosteutta ja likaa hylkiviä ja kestäviä. Ja mikä tärkeintä: minun makuuni uppoavia ;). Pirttikalustot ja ah-niin-helposti-päällekkäinpinottavat valkoiset muovituolit karsiutuivat heti kättelyssä tuolla painavimmalla kriteerillä...

Näillä  vaateilla päädyin polyrottinkimööbeleihin. Ostoslistalle tuli 4 tarjoussettiä, joissa kussakin oli sohva, pöytä ja 2 tuolia. Samaa kamaa sisään ja ulos. Näin tuoleja voi helposti kesällä lisätä terassille ja talvella kantaa sisään lisäistuimiksi. Kalusteiden lisäksi ostoslistalle kertyi pari kosteutta kestävää mattoa, roskiksia, henkareita, wc-papereita, peflettejä, keittiöriepuja, kukkaruukkuja ja soraa.

Tältä saunatupa näytti kalustekasaajien jälkeen


 Ja tältä myöhemmin samana iltana


Sittemmin sohvien väliseen nurkkaan rantautui vielä vanha tv:mme. Kokemus osoitti heti että vaikka se ei tilaa sinänsä kaunista, niin se lisää nuorison viihtymistä saunalla, kun Voicen karaoke pauhaa. Toiset saavat nauttia kiireettömistä löylyttelyistä ja toiset pikaisen löylyttelyn päälle itsensä taiteellisesta toteutuksesta. Sitä on komeine koreografioineen mukavaa lauteilta lasioven läpi seurailla...

Pari pahaa poikaakin pääsi jöpöttämään ikkunan ääreen.


Ja tältä näyttää terassilla ilta-auringossa


ja varjossa.


Ja näin kauniilta näyttää maisema terassilta ja saunan akkunasta


Tila on käsittämättömän ihana ja maisema henkeäsalpaava. Lauteille mahtuu peffan koosta riippuen jopa toistakymmentä löylyttelijää. Kaikkein parasta tässä kuitenkin on se, että tätä ei vieläkään osaa mieltää vain taloyhtiömme yhteissaunaksi. Sitähän se kuitenkin on, mutta ihanan luksukselta se tuntuu kerta toisensa jälkeen sinne kylpytakeissa hissillä porhaltaessa! Tervetuloa mukaan...

Nyt löylyä lissää ja nassu vasten ilta-aurinkoa!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)