maanantai 20. kesäkuuta 2011

Kirkasta lasiin, kiitos! ...K18...

Hoh hoijaa. Muutamina viime päivinä on tullut nautittua hyviä viinejä hieman enemmän kuin tarpeeksi. Syitähän löytyy: naisten saunailtaa, vieraita mökillä, grillailua siellä ja kotosalla. Ja grilliherkuille aina kyytipojan tarvetta... varsinkin jos sellaisia on sattunut nurkista löytymään jo valmiiksi korkattuina tai vieraat tuoneet tullessaan.

Rutiini tällaiseen eloon on meikäläiseltä kadonnut vuosien varrella tyystin (niin kuin tuohon vaiheeseen kuuluneet opiskelijahaalaritkin) ja melkein kuulen maksani piipittävän hädissään. Nyt aloitankin juhannukseen laskeutumisen nenän valkaisulla. Helteiden meidät hylättyä se on entistä helpompaa, kun ei tarvitse pelätä auringonkaan saavan nenänpäätä punottamaan tai jopa ruskistumaan.

Viikonlopun mökkivieras toi niin ihanat pullot kirkkaita tuliaisiksi, että nyt haluaakin taas lasinsa täyteen vain kirkkaita juomia. Äiti opetti aikoinaan limsankärttäjille että ”vettä ne herrojen hevosetkin juo ja saa kiiltävän karvan”. Tätä nykyä vettä melkoisesti meneekin. Kotona kannussa kelluu avecina pari sitruunan viipaletta, töissä kannuun liukenee pari hippua hyvää merisuolaa ja mökillä nauttii kaivoveden raikkaudesta, Refreshing Superior Pure Water, näin kauniisti pullotettuna. Ja jos siihen vielä kaipaa hieman eksoottista herkkulisää, voi sekaan lirauttaa pikkuisen ihanaa seljankukkavettä. Nam!




Raikasta kesäpäivää itse kullekin!

2 kommenttia:

  1. Carita20/6/11

    Kiitoksia emännälle, isännälle ja lapsosille mukavasta mökkiviikonlopusta! Seljankukkamehu ja vesi maistuivat yhdessä, sekä erikseen, nam!

    VastaaPoista
  2. Päivi21/6/11

    Seljankukasta taitaa tulla tämän kesän suosikkijuomamme!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)