tiistai 22. tammikuuta 2019

Havuja

Kun kotiin on kantanut jo niin vuoden ensimmäiset kirjavat tulppaanit kuin ihanasti tuoksuvat kevätesikotkin, alkaa vielä kauniisti ja täydessä terässä kukoistava joulukori yht'äkkiä näyttää aivan liian... jouluiselta. Se ei enää alkuunkaan meinaa sopia sisustukseen!

Koska puutarhuri ei tietenkään raaski heittää mitään silmissään kaunista ja elinvoimaista sinällään kompostiin, kierrättää hän joulukukkiakin. Asetelmasta päätyy valkoinen tulilatva kivassa ruukussa neidin huonetta sulostuttamaan, ja havu omaan ruukkuunsa mamia ilahduttamaan. Toiveena on pitää se kevääseen saakka siinä hengissä, polkea Mörskälle ja tuupata kesäkukkaistutukseen viheriöimään. Ans kattoo kuin käy!




Tänä talvena ei ole vielä tarvinnut huudella havuja perkelettä yhtikäs kellekään ihan vaan siitä syystä että sukset ovat pysyneet parkissa kellarissa. Aika on mennyt pariakin toipilasta toivuttaessa siinä määrin että ladulle eivät ole monojalat mua vielä kuljettaneet vaikka pää sinne kovasti mieliikin.

Ei tosin ole tarvinnut havuja huudella männä talvinakaan, koska vauhti, koska tasamaa, koska kovaksi kaluttu latu ja koskei mustikkasoppaakaan rinnuksilla... Mutta kyllä mä vielä tämänkin talven mittaan pääsen sivakoimaan, se on saletti!



4 kommenttia:

  1. Juuri tänään katselin sypressejä ikkunalla ja mietin raaskiiko niistä vielä luopua. Olkoon vielä tammikuun, vaikka mieli halajaa jo jotain värikästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan hyvin voi niitä vielä pidellä tän lumisen sesongin värityksenä :)

      Poista
  2. Kukkien kierrätystä! Tämä ei ole tullut mieleenkään. Tosin ei ne joulukukat ole joulua kauempaa kestäneetkään, joten ovat joutuneet sinne toiseen kierrätyspisteeseen. Aika jännää, jos tuo havu kesällä kököttää/rehottaa Mörskän kukkapenkissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki kiertoon, tavalla tai toisella :D. Sun pitää polkaista kesällä Mörskälle tsekkaamaan mitä ruukuista löytyy!

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)