torstai 7. lokakuuta 2021

Päädyistä pätkästy

Neidin pinkin kauden loputtua pinkki päiväpeitto hilloutui muutaman vuoden vaatehuoneen uumenissa. Nyt palautin sen päiväpeitosta alkuperäissuunnitelman mukaiseksi torkkupeitoksi pätkäisemällä vanhat, puolipaniikissa akuuttiin tarpeeseen ommellut pidennykset, tai suurimman osan niistä pois. Kummastakin päädystä lähti vajaa nelisenkymmentä senttiä veks. Purin reunakaitaleet ja kiinnitin ne lyhennetyn Villivattu-peiton päihin ja voilá: elämäni nopeimmin valmistunut torkkupeitto oli valmistunut!

Siinä se nyt uutukainen peitto odottelee tuolinselkämyksellä tupluureille kömpijää aivan jo vanhan peiton tapaan pesuissa kauniisti pinnastaan kupruuntuneena.

Pätkityt päädyt hillosin takaisin vaatehuoneen uumeniin. Jonakin päivänä noista hempeistä, sydänkuosiin tikatuista pätkistä syntyy vielä pussukoita, pinnasängyn pehmusteita tai jotain aivan muuta juuri silloin kovin tarpeellista. Jonakin päivänä.4 kommenttia:

 1. Hienosti tuunattu! Minusta tilkkupeitto on kauneimmillaan käytettynä, juuri noin kupruisena :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Ennen käytön jälkiä se on mulle vain valmistunut ompelus, vasta käytön myötä muuttuu "kypsäksi", elämää nähneeksi tilkkupeitoksi 😍

   Poista
 2. Mainio uudistus ja valmiiksi jo pehmennyt :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)