perjantai 10. heinäkuuta 2015

Piimäpiha

Ryhdyin kasvattamaan sammalta. Sade oli kastellut mullan isopatjarikon ja maksaruohon vierestä. Kaadoin cocktailiin purkillisen piimää, sekoittelin kuohkeaksi ja nyt odotan auringon paistavan keitokseni paksuksi sammalpeitteeksi kivikkokasvien väliin.




Kauanko pitää odottaa..?


10 kommenttia:

  1. Kyllä siinä vartti vielä menee, sanoo illan kasvikysymyksiin vastaava asiantuntija. Näyttää niin kauniilta, samalla konstilla saa siis muutakin kuin harmaita lautoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No senhän nyt jaksaa odotella vaikka päällään seisten :) Kiitos, tässä näyssä mä lepuuttelen silmiä.

      Nyt tuli tunne että olen saattanut kuulla tuon lautakonstin joskus aiemminkin. Sivelläänkö laudat pelkällä piimällä vai piimävesiseoksella?

      Poista
    2. Ihan pelkällä piimällä, mutta jostain Meidän Talo-lehdestä olen lukenut semmoisesta seoksesta, jossa keitettiin piimää, sokerivettä ja sitä tuhkaa (!). Kaikkia oli saman verran ja monta tuntia keitettiin. Aika vaivalloista ja nyt tuntuu jotenkin oudolta.

      Poista
    3. No joo, jos kerran toimii vähemmälläkin niin miksi ihmeessä huhkia?!?

      Poista
  2. Mistä toi lyhty on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Clas Ohlsonin aurinkokenno, muistaakseni 9,90 €. Aivan kuin oikea kynttilä lepattaisi sisällä, ihana!

      Poista
    2. Sinne siis! Clas O:n putiikista löytyy kaikkea

      Poista
    3. Hankin just kantiskortin, on se sellainen löytöliiteri :)

      Poista
  3. Minä olen joskus edellisessä kodissamme sekoittanut sammalsilppua piimään ja maalaillut sillä kiviä, johon halusin sammaleen kasvavan. Olisi vaatinut armotonta kastelemista, ja niin soppani kuivui hellekesänä kivien kylkiin. Se niistä sammalista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, samanlaiset kokemukset betonisen kaivonkannen naamiointiyriryksestä mökillä paahteisessa paikassa. Viikko kaupungissa ja kesähelle tekivät kasvatusyrityksen turhaksi, mutta nyt tota kastelua tulee taivaan täydeltä. Aamulla piimä oli muuttunut jo lupaavasti (?) harmaaksi nöftäksi...

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)