tiistai 16. heinäkuuta 2019

Tekstiilihuoltopäivä

Kun helteet menivät, ja kotonakin tulee lomapäiviä vietettyä, niin tuleehan myös purettua lyhyttä to do -listaa. Vaatehuoneeseen oli kevään mittaan kertynyt pieni kasa korjausta kaipaavia tekstiilejä odottamaan yhtä suuren suurta ponnistusta, eli ompelukoneen nostamista esille kuistin pöydälle. Se ryhtymään rupeaminen kun aina välillä kestää ja kestää...

Nyt sitten lämpimikseni pidensin vanhojen, ihanan pehmeiden Marimekkojen käyttöikää. Isossa kylpypyyhkeessä rispaantuneet reunat saivat vahvistavan siksakin, ja nostalgiset Unikko-pussilakanat uudet saumat ylä- ja alapäihin peittämään joistain kohdin jo vuosien uutterassa käytössä hajoilleita reunoja. Lakanat petasinkin sitten saman tien sänkyyn. Myös yksi tilkkutyynynpäällinen sai vahvistusta ratkenneeseen reunakaitaleensa, ja pääsee taas tuota pikaa vanhalle paikalleen eteisen nojatuoliin.Ommellessa oli aikaa hetki miettiä sitäkin josko oon jo liian pihiksi heittäytynyt, mutta onneksi kierrätys ja kulutuksen karsiminen ovat nykyään niin kovassa huudossa, että näinkin marttaillen voi todeta olevansa jälleen aivan aallonharjalla.


9 kommenttia:

 1. Korjausompelu on ihan kamalaa hommaa mutta hyödyllistä. Minä yritän hillitä kankaiden ostoa ja käyttää kaapissa olevia, siispä mukana marttailussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on se kumma mitten niitä aina lykkää ja lykkää, vaikka tietää lopputuloksen olevan palkitsevaa. Melko moni käyttötekstiili päätyy mulla sit jossain vaiheessa vielä tilkkuihin.

   Poista
 2. Tuo työ odottaa minuakin. Olisi untuvapeittoja ja pari 40-luvun täkkiä, joista pursuaa sisukset ulos. Aikomukseni jo vuosia on ollut siksakata reunat, mutta en ole ehtinyt kaivaa konetta esiin. Se on aika iso operaatio, kun pitäisi ensimmäiseksi lähteä ompelutarvikekauppaan ostamaan uusia neuloja koneeseen :)

  Mistä tulikin mieleeni, että jos tänään ennättäisin senkin hoitaa. Ennen maalikauppaa. Vieläköhän Stockalta saa ompelukonetarvikkeita?

  Mukavaa lomapäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eerikinkadulla on Erkin sauma ja tikki, missä on hyvä valikoima ompelukoneneuloja.

   Poista
  2. Hei ja ei Stockalla ole ollut enää muutamiin vuosiin ompelutarvikkeita 😏. Tuo Erkin sauma on varmasti täsmäosoite sullekin. Kiitos, lomailu on mukavaa!

   Poista
 3. Välillä tuntuu, että saa "kierrätyspisteitä" vain silloin kun laittaa korjausta odottavat jonkun muun korjattavaksi. Lempilakanoita kannattaa korjailla ja samoin muita kodin tekstiilejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mutta onneksi lopputulos sitten aina kuitenkin palkitsee tekijäänsä 😊

   Poista
 4. Ihan oot aallon harjalla <3 Tää maailma hukkuu tavaraan kun sitä kokoajan lisää tuotetaan. Onneksi on meitä jotka viitsivät hiukan nähdä vaivaa ja kierrättää.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)