maanantai 26. lokakuuta 2020

Kylmää nannaa

Olen viime aikoina lueskellut Maria Boreliuksen kirjoja hiljaisen tulehduksen välttelemisestä. Miten estää ja vähentää sitä viidellä keinolla, joista yksi on ruokavalio. Josta siis tulee karsia mm. valkoiset viljat, lisätyt sokerit ja transrasvat. Lisäksi kofeiini, alkoholi ja maitotuotteetkin olisi hyvä mimimoida. Teoriassa enemmän kuin selkeää, käytännössä... niin tuota ööh...


Viime viikon torstain (22.10.2020) HS:n ruokaliitteessä oli houkutteleva täyteläisen kahvijogurttijäätelön resepti. Aamukaffia hörppiessä repäisin sen printistä irti pöydänkulmalle pyörimään ja viikonlopun ruokaostoslistaakin muutamalla aineella täydentämään. 


Homma oli niin superhelppo ja lopputulos erityisen maukas, että jaan ilosanomaa täälläkin. Meillä kun tätä on ehditty tehdä jo kahdesti... Neljän tunnin pakastuajan huomasin riittämättömäksi, parempi varata tuplat jotta sai muotoilla kauniita palloja kulhoihin.

Tårta på tårta tai ihan vaan päällisiksi rouhin 70-prosenttista tummaa, mantelista ja sokeritonta suklaata sekä lisää manteleita. Funktionaalisia elintarvikkeita, slurps... Makukokemus on jotain lähes tajunnanräjäyttävää, ainakin mulla tää toimii niin kahvisuudessaan ja sopivasssa happamuudessaan.


Maitoa ja kahviahan tämäkään herkku ei alun listasta sulje pois, mutta sokerit ja transrasvat kyllä. Miten sitä sanotaankaan; step by step ja vauvanaskelin uutta kohden. Tällaista syöden erittäin helppo edetä ;) Kokeile vaikka!


2 kommenttia:

  1. Step by step, se joku poikabändi lauloi jotain sellaista. Haa, mutta meillä saattaisi nuoriso rakastaa tätä. Kuulostaa ihan siltä. Kiitos vinkistä.

    Joo, minä tykkään maidosta ja kahvista. Joskus menee ihan kermankin kanssa. Mikä siinä onkin, että aina onnistuu suuhunsa laittamaan jotain haitallista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, helli ja lelli nuorisoa tällä reseptillä, ja nauti itsekin siinä sivussa tästä maidon ja kahvin yhdistelmästä!

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)