maanantai 20. helmikuuta 2023

Kirjava kurasuoja

Ammoisesta tilkkuloodan tyhjennysompelusta jäi blokkeja jäljelle vielä reilusti kassin valmistuttua. Niiden käyttöä pohtiessa, ja niitä tilkkuluokan isolle pöydälle levitellessä ehdotti opemme että teen niistä Afrikka-tyylisen, villihkön peitteen epäsymmetrisin kehyksin ja tikkauksin. Innostuin ajatuksesta ja ryhdyinkin rupeamaan heti seuraavana viikonloppuna, eli poikkeuksellisesti taas pitkästä aikaa kotona ommellen. 

Hieman jännitti mitä hommasta mahtaakaan tulla, koska olimme koiraherran kanssa kahden kotosalla. Herran, jolle esimerkiksi imuri on iso ja räksytettävä vihollinen. Suureksi hämmästyksekseni sain asetella blokit lattialle, jossa ne melko hyvin pysyivät järjestyksessäkin, toki muutama spurtti piti niiden läpi ottaa toisen meistä... Kovaäänisen ompelukoneen käynnistyessä herraseuralaiseni asettui jalkoihini varpaanlämmittimeksi viis veisaten tästä metelistä. Taisi arvata että hälle peittoa tehdään.

Eteisessämme on 50-lukuinen perintönojatuoli, joka on vuosia sitten saanut valkoisen irtohupun päälleen. Koiran tultua talouteen otti hän kotiutujia eteisessä odotellessaan  tuolin omakseen siinä määrin että se kulkee nykyään nimellä Pusutuoli. Onhan pieni koira siinä sopivalla korkeudella vastaanottamaan ja antamaan pusuja häntä kohden kumartuneelle emännälleen neidin tullessa kotiin.

Menneet koiralliset kaksi vuotta olen pyykännyt irtopäällistä tiiviiseen tahtiin, ja samaan aikaan sohvankin oppinut suojapeittelemään kuratassuilta. Tämän talven vesi-ja räntäsateet kura-rapa-mössöineen kuitenkin "katkaisivat kamelin selän" ja päädyin suojapeittelemään Pusutuolinkin.

Tässä kirkkaassa päivänvalossa ottamassani kuvassa näkyy kootun tilkkupinnan värit, suoranainen kirjavuus edellistä kuvaa paremmin. Pinnan valmistuttua roikotin sitä pari päivää nojatuolin selustalla aprikoidessani kuinka villin kehyskankaan siihen lopulta haluankaan. Totesin pinnan itsessään olevan jo niin villi, että Eurokankaasta löytynyt palmunlehtikuosinen, mustapohjainen kangas tuntui nyt riittävän villiltä.

Taustakankaaksi kaivoin kaapin uumenista valkopohjaisen flanellin, jossa on pientä raidoitusta. Se riitti sinällään, vanua en kaivannut tähän työhön jonka toivoin laskeutuvan rennosti tuolin ylle, ja lähinnä vain pysyvän paikoillaan. Tikkausta hurruuttelin peiton reunoihin mustalla ja tilkkupintaan paksulla keltaisella tikkauslangalla villisti ristiinrastiin pinnan yli.

Peiton heitin tuolin ylle, ja työnjohtajani saapui välittömästi nuuskutellen ja hieman epäluuloisesti katsellen arvioimaan lopputuloksen. Hieman uusi päällinen vaati häneltä totuttelua, ja ensikontakti valmiiseen työhön olikin vain pikainen pomppu tuoliin ja äkkiä takaisin lattialle. Nyttemmin peittoa on jo innolla mytätty pesäksi jossa päiväunitella ketarat levällään ja istua päivystämässä pusuvalmiudessa.

Peitteen myötä tuli taas aimo annos aurinkoakin lisää sisustukseemme. 
Sitä samaa piristävää auringonpaistetta toivottelen sullekin!7 kommenttia:

 1. Ihan just kaikki meitsin lempivärit pyydystetty tähän työhön! Upea on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis, ja ne munkin lempivärit siinä taitaa olla! Eilen just huomasin kuinka samat tilkut on pyörinyt muutamien viime vuosien ompeluksissa. Eli vaikka kuinka on jämiä ommellut pois, niin aina vaan niitä (onneksi) on seuraaviinkin töihin riittänyt :)

   Poista
 2. Anonyymi27/2/23

  Onpa kiva! Sopii hyvin paikalleen ja nelijalkainenkin taitaa tykätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei antanut Bloggeri kommentoida omalla profiilillani (edellinen kommentti), katsotaan onnistuuko nyt. Asialla siis Tiinatei

   Poista
  2. Mystinen on välillä tämä Bloggerikin, mutta pääasia että lopulta onnistui! Kiitos, hauveli tuntuu tätä nykyä siitä jo kovasti tykkäävän. Kun peitto lähti ekan kerran pesuun, tuntui koira hetken välttelevän koko tuolia ihmeissään, ja tyytyväisenä taas sinne pomppasi heti kun peittonsa palasi takaisin paikoilleen :)

   Poista
 3. Tilkkureppu3/3/23

  Tulipa oikein oivallinen kurasuoja ja miten ihanat räiskyvät värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, värit suorastaan räiskähtävät silmille ulko-ovesta sisään astuessa, ja valkoinen tuoli pysyy taas valkoisena kurakeleilläkin, jipii!

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)