perjantai 14. elokuuta 2020

Eläimellistä menoa mökkitantereella

Mökkipiha on edelleen mökkipiha, eikä mikään kotieläintarha, vaikka sitä hallitsevatkin mökkielukkamme. Kartanolta löytyy niin kaikille iloisesti heilutteleva mökkikissa, kopeat vahtilinnut kuin pinkki flamingo. Nämä kaikki ok ja tietoisesti sinne päätyneitä, vaikken sinänsä olekaan niin kissojen kuin lintujenkaan fani.




Kutsumattomina ja epätoivottuina kulmille ja pihalle on nyt saapunut myös ällö kolmikko: punkit, myyrä ja jättiläisetana, iiks ja yöks. No, punkit eivät onneksi ole meitä riivanneet, kiitos lavendelin ruukussa terassin nurkalla ja rokotusten, mutta naapureilla niitä tuntuu riittävän isoksikin riesaksi saakka; lääkärireissuja ja stydejä moniviikkoisia antibioottikuureja on tänä kesänä riittänyt aiempaa enemmän. 

Meidän riesamme on nyt sen sijaan olleet se pirun myyrä, joka kaivelee mun golfnurmen veroista viheriötäni multakasoiksi ja lähes 15-senttinen etana. Myyrälle syötin isoja ja mehukkaita valkosipulinkynsiä suoraan tunneleihinsa, ja hän tuntuu siinä määrin epätykänneen herkullisista aromeista, että enempää kasoja ei ole männä päivinä pihaan noussut. 

Etana nitkutteli itsensä pusikkoon ennenkuin ehdimme tarkemmin tutkailla sen hengitysaukkojen sijoittumista kilpensä lähettyvillä... Noo, emme todellakaan olisi tutkailleet vaikka aikaa olisi ollut! Nyt vain keskitymme pitämään peukkua pystyssa jotta yksilö oli harmiton Ukkoetana Espanjansirusellaisen sijaan, ja ettei sekään enää palaisi seuraksemme. 

So hope so!!


5 kommenttia:

  1. Siis mitä? Onko laventelista punkkien karkoitukseen? Just tässä pähkäilen miten verhoutua töissä kun niitä on joka paikassa ja ollaan lasten kanssa paljon ulkona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on! Mulla on joka kesä ruukussa terassin reunalla lavendeli, eikä meillä oo ikinä ollut punkkeja vaikka naapureilla niitä on riittänyt. Tänä kesänä vein palstallakin puskan. Samoin rosmariini torjuu niitä; eivät pidä näiden aromaattisista öljyistä.

      Poista
  2. Samaa hämmästelen kuin Onneli. Tietämättä tuota, minulla on aina ollut lavendeli mökillä. Tänään se oli kyllä kuivuttanut kukkansa, kun en ollut kastellut aikoihin. Jos ripottelisi maahan kuivattua lavendelia ja rosmariinia, olisiko teho parempi. Tai hieroisi sääret niillä ja koirankin. Miksei luonnossa voisi olla vain kaikkea söpöä, harmitonta ja vaaratonta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maahan ripoteltuna saattaisi kasvattaa sulle tehokkaan lavendelipellon... luulisi ihoon hierotun tuoksuöljyn tosiaan toimivan karkotteena. Testaa panemalla ne kuivahtamaan päässeet kukinnot oliiviöljypulloon toviksi, ja hiero sitä sitten itseesi ihoöljynä. Kerro toimiiko 👍

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)