maanantai 14. maaliskuuta 2022

Palapelisuositus tilkkuilijoille

Toki kaikille muillekin palapeleistä pitäville, mutta erityisesti meille tilkkutöitä harrastaville.

Sain superihanan lahjan ystävältä, joka tuntee intoni niin tilkkuihin kuin palapeleihin; puuvillaisiin ja pahvisiin kauniiksi kuvioiksi koottaviin palasiin. 1000 pahvista palaa, joista muodostui 40 ihanaa tilkkupeittoa. Jokaisen peiton alla työn nimi, valmistumisvuosi ja tekijän nimi. Peittoja jotka ovat ommelleet puuvillaplantaasilla työskennelleiden orjien jälkeläiset heidän yhteisössään Gee's bendissä. Palapeli jonka myynnillä tuetaan yhteisön toimintaa.

Tämä palapeli valmistui selvästi nopeammin kuin aiemmat, joita onkin koottu lasten kanssa yhdessä vaihtelevalla tempolla ja innolla. Nyt hyödynsin muksujen hiihtolomareissun aikaisen poissaolon kotoa, ja valtasin ruokapöydän täysin omaan käyttööni. Ekana iltana valmistui 28,5 peittoa. Sitten kello näyttikin jo yötä, ja selkä oli sanonut sopimuksen irti aikoja sitten. Aivan kuten tilkkuja ommellessakin...

Blokkeja aloin muodostaa poimimalla palakasasta toinen toisistaan erottuvien peittojen palasia kasoiksi. Kun paloja oli riittävän suuri keko kasassa, rakensin peiton ja siirsin sen pöydällä sivummalle about kokonaisuudessa olevalle kohdalleen. 

Yön jälkeen koitti arkinen aamu ja työpäivä, joka onneksi muodostui monesta etäkokouksestakin. Puheenvuorot hoituivat helposti palasten asettelun lomassa, ja työpäivän päätteeksi olikin palapeli valmis. Kokoamista nopeutti selvästi ymmärrys tutuista blokkikuvioista ja niiden muodostumisesta.


Olipas ihana välipala, omanlaisensa tilkkuterapiasessio tämäkin. 
Suosittelen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)