maanantai 7. maaliskuuta 2022

Toistontoistontoisto

Kun kerran vauhtiin pääsin yhdellä kuvioneulalapasmallilla, en malttanut lopettaa ennen kuin ohje oli muokkautunut mun käsialaan ja makuun sopivimmaksi. Tarkoitti sit lopulta kaikkiaan neljiä samalla kuviomallilla tehtyjä lapasia. Sitten olin tyytyväinen ja päästin vihdoin mallineen käsistäni. Ainakin toistaiseksi :)


Ekat lapaset ovat nuo tummimmat. Ohjeen langalla ja puikkokoolla lopputulos oli patakintaan kokoa, joten ne päätynevät jonkun miehen kouria lämmittämään. Toiset, vaaleanharmaapohjaiset ovat neidin tilaustyö, ja puikkokoko vain kiristymään tuppaavassa kirjoneuleessa enää ohjeen mukainen, muuten ½ nroa pienempi. 

Kolmannet lapaset pistelin siskolle, joka lapsesta saakka on saanut kampsunsa oranssisävyisinä etunimensä alkukirjaimen mukaisella värikoodauksella. Päätyivät kuulemma lumikenkäilyharrastuksen starttia juhlistamaan seuraavana viikonloppuna mökinedusjäällä ensikäyttöön. Peukalo oli edelleen ohjeen mukainen ja lopputulos sen osalta siis erittäin väljä.

Omat lapaset neuloin vain 2 värillä, eli kuvio pelkällä vaalealla 2 eri värin sijaan. Peukaloon jätin poimimatta ohjeen 4 lisäsilmukkaa ja tein sen vain välilangalta purkamilla 16 silmukalla. Vihdoin sain sellaisen peukalon jota mielin.

Siskon lapasia neuloessa hymyilytti pöydällä olevan kimpun väritys, josta sitten löytyi ne äidin ja mun nimiin koodatut värit, Kaarinan keltainen ja Päivin punainen. Äiti ja tytöt koolla, ainakin aatoksissa.

Iloisia värejä viikkoosi, ja voimaa niistäkin itäisen naapurin järjestämän käsittämättömän kauheuden keskelle!



2 kommenttia:

  1. Nätti lapasmalli! Toistosta on se etu, ettei tarvitse vahdata ohjeruutuja silmät sirrillään, vaan antaa vain mennä. Kivoja väriyhdistelmiä kaikki. Äidilläsi on ollut hauska värikoodausmenetelmä, olisinpa itse hoksannut tuon reilu 20 vuotta sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ja totta, toisto helpotti kummasti mallin seuraamista ja ymmärrys seuraavasta vaiheesta kasvoi toistojen myötä! Värikoodaus helpotti kummasti niin kotona, mökillä kuin reissuissa erottamaan omat pyyhkeet, kammat, hammasharjat ja monet muutkin asiat. Omien muksujen nimet alkavat kaikki samalla kirjaimella, joten meillä sovelletaan monessa asiassa ikäjärjestystä rivissä alenevasti :)

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)