torstai 17. maaliskuuta 2022

Raumalaisneitoni

Ekat kuvioneulelapaset valmiiksi saatuani neiti totesi että wau, neulo mulle seuraavaks kaarrokepaita! Hymyilytti ja neuloin vielä kolmet lapaset. Niiden työstön lomassa kyllä sitten aloimme tarkennella millaista paitaa hän mielisi, ja kun sitten tarjosin oman mielenkiinnonkohteeni, Rauma-neuleen hälle näytille, oli yhteinen suunnitelma sillä selvä. 


Hiihtoloman alla haimme Taitoshopista heidän Pirkka-lankaansa neidin valitsemien värien mukaan juuri sopivan määrän. Toki olin varmistellut hänenkin mielipiteensä sellaiseksi että mielestään pitsin kuuluu olla valkoinen tai luonnonvaalea ;)

Vartalon ja hihojen neuloskelu yksivärisenä ympyränä oli jo aavistuksen puuduttavaakin puuhaa, mutta voi sitä riemun hetkeä kun pääsin aloittamaan pitsin neulomisen <3


Muori ja täti ovat nyplänneet pitsiä. Mun silmissä se on ollut aina aivan käsittämätön taitolaji, joten en ole ryhtynyt edes yrittämään, mutta päädyinkin sitten neulomaan Rauman pitsiä. Neidolle jolla ei ole niin mitään yhteyksiä Raumaan, tokkopa siellä koskaan vielä käynytkään, mutta äitinsä tavoin yhtä ihastunut tähän ihanaan neulemalliin. Niin ihastunut, että tilasi jo toisenkin Rauma-paidan itselleen...


Mielelläni sellaisen teenkin, mutta ensin pitää antaa olkapään parantua kunnolla menneestä parin viikon intensiivisestä neulontasessiosta... Ja pesetyttää parvekelasit, jotta on sitten mukava istua auringossa neulomassa.

Mami sai suloista työpalkkaa neidin ihastuneen riemun lisäksi hänen ensimmäisenä paidallisena koulupäivänä lähettelemistä viesteistä, joissa kertoi välitunneilla opettajien pysähtyneen kommentoimaan paitaa. Ihastelevista opettajista kaksi oli ollut kässämaikkoja, joista toinen oli vielä kysellyt kuka paidan onkaan neulonut, ja vastauksen saatuaan lähettänyt terveisiä äidille <3 Ai että oli antoisaa lukea niitä viestejä, ja illalla kuulla vielä tarkemmin kommentteja! Tällaisen mahdottoman vasurin, jota äiti ja ope eivät aikanaan osanneet opettaa neulomaan, vaan asian hoiti isä rävellystäni hetken seurattuani. Niin vaan on niillä opeillakin alkanut pukata ihasteltuja neulomuksia omaksi ja jo muidenkin iloksi. 

Antaa intoa jatkaa!8 kommenttia:

 1. Paita ansaitsee kyllä kässämaikkojen ja kaikkien muidenkin kehut! Ihana on! Oikeakätinen äitini opetti aikanaan vasurin pikkuveljeni virkkaamaan vasurilla, mutta taisi se pakollinen koulupatalappu jäädä ensimmäiseksi ja viimeiseksi virkkuutyöksi hänellä. Joko toisen paidan värit on valittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kesäksi vaaleanpunaista puuvillaa valkoisella pitsillä kuulemma :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos kaunis <3 Upeaa mallia oli mahtava neuloa :)

   Poista
 3. Tuo on kyllä niin ihana, että alkoi kovasti tehdä minunkin mieli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun puikot heilumaan vaan uutta paitaakin sitten sukkien ja lukuisten muiden työstöjesi lomaan :)

   Poista
 4. Tämä on aivan huippu! Näyttää tosiaan ihan nyplätyltä. Kehut ansaittuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihanat kehunne hykerryttävät yhä vaan :)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)