18.5.12

Viherpiipertäjän cool life

Perhe kiusasi mua vuosikausia väittämällä että mieluisin mökkipuuhani on kompostointi. Aikas kakkajuttu! Tai no joo, rehellisyyden nimissä joudun myöntämään että olivat kyllä aika oikeassa... Meidän perheessä on muutama äitienpäiväkin vietetty kompostia seuloen ja tuleviin kasvukausiin näin valmistautuen. Siippa jupisi muiden nauttivan Sacher-torttunsa tuolloin kakkuna lautaselta, me olimme back to basics. Kyllästyin vinoiluun ja myin mökin pois.

Kompostointia en kyllä lopettanut, vaan innolla jatkan sitä kerrostaloasukkina. Remontin jälkeen kotitalon jätehuone on iso ja tilava, ja niinpä sinne on saatu bioastian lisäksi mahtumaan liuta muitakin kierrätysasioita. Raahasimme sinne jopa kierrätyshyllyn kellarisiivouksen yhteydessä. Toistaiseksi täytän hyllyä melkein yksinäni, mutta toivottavasti muutkin naapurit innostuvat asiaan pikkuhiljaa jossain vaiheessa.

Kun taannoin kaivelin kyökissä kompostipussia ämpäriin, osui käteen melko cool pussukka. Piti oikein tavata teksti ja varmistaa että tämä ”klassikko” on komppariin menossa.


Kyllä hakkaa meikäläisten nuivat Bioskat mennen tullen. Näitä haluan jatkossa Amerikan-tuliaisiksi! Kuinka ylevää onkaan kompostoida pussiin, jonka kyljessä vakuutetaan pussin haihtuvan samoin kuin puusta pudonnut lehti… Sehän kuulostaa melkein jo runolta, ja saa kompostoijan tuntemaan itsensä hyvin, hyvin henkistyneeksi viherpiipertäjäksi…


Mä häippäsen nyt takapihalle katsomaan mitä kaikkea kompostoitavaa sieltä kasvilaareista löytyy talven jäljiltä, ja ennen kaikkea ihailemaan kaikkea sitä versovaa, mitä ei tarvitsekaan kantaa kompostoitumaan.

Muhevaa kevätpäivää meille itse kullekin!


8 kommenttia:

 1. On iloinen asia, että kotomaassakin saa jo ruokakaupoista kompostoituvia pusseja. Toistaiseksi ne ovat vaan melkoisen heikkolaatuisia. Eivät kestä samaa määrää tavaraa sisällään kuin taviskassit. Käytän itse usein kauppareissuilla pajukoria (jolla vien sinne tyhjät pullot) ja/ tai lisänä kangaskassia. Korankakkapussit ovat myös kierrätettäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo harmittavaa kuinka vähän ne kompostuituvat kestävät painoa, eipä sinne maitotölkkiä tarvitse pakata, useammasta puhumattakaan kuten meillä tarve ois. tukevat kestokassit tai se kori pienempiä ostoksia verten kulkevat kanssa mun mukana.

   Poista
 2. Kierrätyshylly kuullostaa mainiolta. Kiitos vinkistä. taidan ehdottaa sitä tähänkin taloyhtiöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kivaa, ehdota ihmeessä :). itse asiassa saat vaikka hyllyn meiltä, joku kun oli käynyt viikonlopun varrella heittämässä tavarat hyllystämme roskiksiin. kiertoahan sekin on, mutta ei niin ekologista :/

   Poista
  2. No olipa ikävä tyyppi. Järjestetään kyttäyspartio hih ja pidetään puhuttelu. Pitää kysyä hallituksen typyiltä mielipidettä :)

   Poista
  3. roskishuoneen kyttäpartio, vähän niin kuin ne 2 ihanaa englantilaismatamia, jotka käyvät patistamassa porukat siivoamaan sikaiset kämppänäsä ja tulevat tarkastuskäynnille vielä ;)

   no, mä en lannistu vielä. kun viikonloppuna tyhjennän kirppispöydän, niin paan astioita yms hyllyyn. jos vaikka ois jollain tarvetta vaikka mökille.

   Poista
 3. törmäsin taas logoon ihan muussa yhteydessä ja tiedätkös tätä tai knoppi: merkki on suunniteltu New Yorkin kaupungin mainoskampanjan tuotteeksi vuonna 1977. Missä luuraa meidän vastaava vaikka sitten meneillään olevan Helsingin 200-vuotisjuhlan kunniaksi???

  VastaaPoista
 4. hoh hoijakkaa, olihan ylläri odottamassa kun vein roskiksia: koko kierrätyshylly oli heivattu isosta jätehuoneesta pois!!! joku on nyt ottanut oikein sydämenasiakseen kierrätyksen vastustamisen, sillä hylly on aika painava siirreltävä... tylsää!!!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)