23.9.13

Siipan pussukka

Ukko otti ja läks Raaheen. Onneksi vain osa-aikaisesti. Anyhow, nyt totuttelen opiskelijayksinhuoltajaäidin arkeen. Mahtaako erota virkanaisyh:n arjesta..? Leppoisampaa todennäköisesti, kun omissa aikatauluissa toivottavasti löytyy joustoa enemmän. Niin tai näin, kartasta piti tarkistaa missä asti se Raahe oikein onkaan, onko sinne näppärintä matkustaa maanantaiaamuisin kolmella junalla vai könytä aamuyöstä lentokentälle ja ottaa auto alleen Oulusta. Jälkimmäinen voitti, helppoja vaihtoehtoja eivät ole kumpikaan.

Tilkkuterapiassa aloitti syksyllä uusi kiva ja inspiroiva opettaja. Kauden aluksi hän tarjoili meille houkuttelevan listan erilaisista töistä, ja nälkäisinä taisimme hotkaista lähes koko listan. Tekemistä riittää kevääseen saakka! Ensimmäisellä kerralla hän neuvoi meille pienen tarvikepussukan teon. Taisinkin ennakoida siipan työkomennusta ompelemalle hänelle pienen reissupussukan vanhoista paidoistaan. Mistäpä muustakaan...  
 

Saa Raaheen lähteissään monsieur pakata partasurisuttimensa rakkaudella tuunattuihin vanhoihin paitoihinsa. Jos sitten tekee Lipposkat jäämällä kentän turvatarkastuksessa kiinni surisevan matkalaukun kanssa, niin ompahan ainakin tyylikkäästi pakattu se surinan lähde. Sitä en tiedä miten kaiman säärikarva-apparaatti oli pakattu. Tuskin sentään Paavon ompelemaan pussukkaan...


Näin viimeisteltyä piiperrystä en olekaan harrastanut sitten yläasteen kässätuntien. Kyllä huomaa uuden tilkkuopenkin olevan kässämaikka, kun meikäkin venyy tällaiseen viimeistelypiiperrykseen. Aikas harvinaista mulle! Tässä vielä ohje teillekin, joten eikun paitoja pilkkomaan ;)


Piiperryspäivitykset tässä blogissa ovat olleet melko vähillä viime aikoina. Syykin on ihan selvä; tilkkuterapia on ollut kesätauolla ja tilkkuilija kesän pellolla. Nyt on peltoaika takana hurjan mukavana muistona ja tillkkuilukausi taas käynnistynyt, joten eiköhän tänne taas töitä tupsahtele pikkuhiljaa näytille. Opiskelijaelon myötä olen jopa kotonakin ommellut parina päivänä, paikannut vanhaa ehjäksi ja tuunannut vanhaa uudeksi. Niistä jälkimmäisistä täällä vielä lisää myöhemmin!


 

2 kommenttia:

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)