12.12.13

Meni ihan pipariks!

Neiti toivoi nimpparilahjaksi tyttöjen joulukutsuja. Sellaisia joihin äiti tekee kattilallisen piparitaikinaa, ystävät tulevat heti koulupäivän päälle leipomaan ja koristelemaan peltikaupalla herkkuja, neidit siemailevat glögiä ja kuuntelevat popahtavampia joululauluja nonstoppina, puhuvat pojista, kikattavat ja kiljahtelevat puheiden päälle ja lomaan. 

Sellaisiakin joissa mami paistaa ja polttelee hikihatussa pelleittäin pipareita, kuumentaa ja kiikuttelee glögiä, kuulostelee toisella korvalla pitääkö mennä väliin pieneen prinsessalliseen draamaan, jynssää perintömööbelipöydän puunsyihin uponneet jauhot tuskassa entistä syvemmälle, rapsuttelee kovettuneet kuorrutteet penkeistä, konttaa pöydän ympärillä jynssäten parkettiin tallattua taikinaa. 

Sellaisia joilla kaikki saavat nauttia luovuudesta ja yhdessä tekemisen hyvästä meiningistä, ihailla lopputuloksia, herkutella tekeleillään ja saada vielä pussillisen taideteoksiaan kotiin vietäväksi niiden kuivuttua. 


 


Sellaiset juhlat on helppo polkaista pystyyn ihan ex tempore. Äiti lähettelee parhaimpien kavereiden äideille pyhänä meilit, jossa ilmoittaa että neidit voivat seuraavana päivänä saapua leipomaan ja lupaa huolehtia heidät aikoinaan kadun yli partioon ajoissa. Sellaiseen kutsuun äidit vastaavat aina Ugandasta asti hurjan nopeasti, ja ilmoittavat neitien saapuvan innolla leipomaan. 

Sellaisissa juhlissa on ihanaa pikkunaisten energiaa ihan parhaimmillaan ja kaikki ovat onnellisia. Neiti on kuulemma saanut elämänsä ihan parhaan nimpparilahjan! Onnellisena maailman aamu-unisin tyttö pakkaa seuraavana aamuna pirteänä piparipussukoita sydännimilapuilla varustettuna kouluun lähteväksi. Äitikin on niin onnellinen <3

Koulusta neiti palaa itkien. Juhlissa mukana ollut neiti Tärkeä on mennyt kertomaan yhdelle luokan tytöistä että on ollut tällaisissa juhlissa, jossa olivat mukana kaikki. Tämä tyttö on luonnollisesti pahoittanut mielensä ja tytön mielen pahoittaja on mennyt reiluna kaverina kertomaan opettajalle että tytöllä on paha mieli ja syyn tähän. Opettaja ottaa sitten nimpparisankarin puhutteluun!!! 

Tässä  vaiheessa nyyhkytettyä kertomusta äidinkin tekisi mieli ottaa pari tyyppiä puhutteluun ja muistuttaa kuinka koko luokka on aina kutsuttu synttärijuhliin, myös ne jotka eivät ole parhaita kavereita, tai siis joiden kanssa ei tehdä ylipäänsä mitään yhdessä, ei koulussa eikä vapaalla. 

Tilanne koulussa oli päättynyt siihen että neiti oli pyytänyt itkien anteeksi kutsutta jääneeltä luokkatoverilta. Tilanne kotona päättyi siihen että äiti järjestänee seuraavat lastenjuhlat ihan vain bestiksille. Ikävää sekin.

Viime päivinä on somessa ja valtakunnan pääuutislehdessä käyty keskustelua lastenjuhlien aikaansaamista suruista. Norjalaisäiti on julkaissut facessa kuvia koskemattomista karkkikulhoista ja suomalaisäiti kertonut kuinka nelilapsisessa perheessään on kahdesti käynyt niin että juhliin ei ole saapunut ensimmäistäkään kutsuttua. Tällaiset tapaukset ovat varmastikin todella suurta surua aiheuttavia ja lapsia sekä perhettä haavoittavia asioita, joita ei toivoisi kellekään! Niin surullista että iloisista ja odotetuista asioista voi aiheutua surua niin monin tavoin: kutsutta jäämisestä, vieraskadosta ja perheen päätöksiä kyseenalaistavasta jälkipyykkäyksestäkin. Niin surullista, niin surullista.

 

7 kommenttia:

 1. Anonyymi13/12/13

  Moi huomenta! no voihan että, ihanat pirskeet ja sitten kurja jatko :-( ehkä se oli hyvä, että asia selviteltiin ja se voi sitten painua unohduksiin. Meillä taisi kotipuolessa olla samanlaisia tyttöjen välisiä draamoja silloin sata vuotta sitten... :-) t. Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sata vuotta :D... Totta, tilanne purkautui välittömästi ja siitä seurasi jopa näiden kahden neidin ensimmäinen vapaa-ajallakin tapahtunut yhteistoiminta, joten onnellinen loppu mitä ilmeisimminkin!

   Poista
  2. Anonyymi13/12/13

   Hei onpa kiva kuulla tämä! Ihanaa Lucian päivää :-)

   Poista
 2. Tosi kurjaa kuulla, että kivoilla lastenjuhlilla oli kurjempi jatko. Toivottavasti tilanne on nyt jo parempi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilanne vaikuttaa nyt oiken hyvältä :) Kai tämäkin episodi oli yksi askel matkalla kohden isojen ihmisten raadollisempaa maaillmaa, ja onkin hyvä että näitä huonoja tuntemuksia saa harjoitella turvallisesti.

   Poista
 3. Miten me tytöt osataankin nämä draamat ;)) Pojat olis vastaavassa tilanteessa potkaisseet napakan potkun nilkkaan, itketty muutama kipukyynel, ja sen jälkee jatkaneet tyytyväisenä kimpassa hengailua. Välitön tilanteenpurku, se on taito, jota soisi vähän tytöillekin ilman tuota draamaa.. Mutta ihana kuulla, että lopputulos vaikuttaa hyvältä, jospa tuolla(kin) kaikella oli tarkoituksensa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siippakin hymähteli sille kuinka paljon monimutkaisempaa tyttöjen elämä on vs heidän poikien.. . Uskon kaikella olevan tarkoituksensa :)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)