29.10.14

Kuuma tuoli

Eroseminaariryhmässä oli leikitty "kuumaa tuolia" lomaillessani trooppisessa kuumuudessa. Muutama muukin ryhmäläinen oli ollut reissuillaan, joten meidät istutettiin arkeen ja ryhmään palattuamme kuumaan tuoliin. 


Oletteko leikkineet sitä? Ideahan on että muut henkilöt kirjaavat lappusille kolme positiivista asiaa sinusta, ja vuorollaan sitten kertovat ne sinulle ääneen, nimesi lausuen ja silmiin katsoen. Perustelevat vielä mielipiteensä. Saavat sinut punastumaan, hymyilemään, nauramaan, nyökkäilemään, ilveilemään ja kyynelehtimään. Leikki jota suosittelen kaikille ja ihan mihin vaan tilanteeseen!

Ryhmämme on suuri ohjaajan ja tukihenkilöiden täydentäessä meidän seminaarilaistenkin suurta lukua. Mitä luulet miltä Sinusta tuntuisi saada positiivista palautetta 15 henkilöltä, joista ketään et ollut vielä viime kuuta aiemmin edes tavannut?

Yllä kertomani lisäksi myös häkellyin, liikutuin, ilahduin ja lähdin leijailemaan kuullessani nämä mielipiteet itsestäni:


iloinen nauru
säkenöivät silmät
miellyttävä olemus

aistit auki
näyttää tunteet
puhuu rohkeasti kokemuksistaan

iloinen "halki, poikki ja pinoon" -persoona
ratkaisu- ja tulevaisuussuuntautunut
avoin ja itsestänsä antava

avoin
herkkä
sinnikäs

ihana nainen, sielun sisko <3
huumorintajuinen selviytyjä
suloinen ja kaunis

olet ihana henkilö
mutta myös jämerä joka pystyt jakamaan
osaat artikuloida

luonnonkaunis
määrätietoinen
spontaani
iloisen räväkkä

positiivinen
tilannekomiikka hallussa
tunteellinen

keskusteleva
selviytyjä
kaunis

avoin
tunteellinen
hauska

ironinen rehellisyys
voittajan älykkyys
huumori

avoin ja rehellinen, positiivinen
dynaaminen!
rohkea, voimakas itsellinen nainen!

touhukas organisoijanainen
vastuullinen
huolehtivainen
ulospäinsuuntautunut

iloinen ja nauravainen
ulospäinsuuntautunut
empaattinen

superiloinen
tosi aurinkoinen
tunteellinen

Seminaarissa olemme kirjallisesti sitoutuneet luottamuksellisuuteen, siihen että muiden asioita ei riepotella ryhmän ulkopuolella. Tämän postauksen uskaltauduin tekemään, koska käsittelen tässä, kuten muissakin jutuissa itseäni ja omaa elämääni, johon liittyy vaihteleva joukko muita kanssaeläjiä vaihtelevin tavoin elämääni vaikuttaen. Tässäkin jutussa on mukana lisäkseni 15 muuta yksityishenkilöä, joiden nimiä en mainitse kuten en muidenkaan sellaisten jotka eivät halua tulla täällä mainituiksi, tai joita itse en halua mainita.

Tämä listaus teki minut valtavan onnelliseksi sen kuullessani. Paperilaput kaivoin taas esille kun tarvitsin tukea, lohtua ja uskon vahvistusta. Uskoa omaan itseeni kun taivaalta (tai noh, onneksi vain luurista ja meilistä) sataa kakkaa niskaan. 

Taidan toteuttaa leikkimielellä heittämäni kommentin, ja käydä ostamassa ison kehyksen. Sitten teipata laput kehyksen lasin alle, naputtaa taulukoukun sängyn viereen ja lukea laput läpi JOKA ilta nukkumaan mennessä. Ehkä uudelleen JOKA aamu ylösnoustessanikin. Tai ainakin silloin kun uskonpuute itseen iskee. 

Se ei onneksi ole jokapäiväistä.

13 kommenttia:

 1. Blogituttavuuden perusteella allekirjoitan kaikki nuo määritteet! Laita ihmeessä laput raameihin, roikuttavathan ihmiset kaikenlaisia diplomeja ja kurssitodistuksiakin seinillään. Noilla ominaisuuksilla on kuitenkin ja ihan oikeasti ihmisten välisessä kanssakäymisessä enemmän arvoa diplomeihin verrattuna :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos, ja totta: laput ovat arvokkaita ja kehystämisen arvoisia siis :)

   Poista
 2. Anonyymi29/10/14

  Ihana! Tuollainenhan sä Päivi just olet <3 t. Anna

  VastaaPoista
 3. No oot just tollanen ja pysy sellaisena!

  VastaaPoista
 4. Reetta29/10/14

  Tosi ihania mielipiteitä ja jokainen täsmäsi sinuun Päivi, olet kaikkia niitä. Tärkeintä on olla rehellinen ja avoin, niinkuin sinä olet, maailman paras nainen ja sellainen äiti niinkuin pitää olla suurella sydämmellä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, kiitos ja kiitos <3

   Poista
 5. Minä allekirjoitan ihan jokaisen sinusta annetun mielipiteen! Upeisiin kehyksiin ja seinälle, niistä saa voimaa, tarvittaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kiitos :) Ei tässä sit kait muuta kuin kehystelemään...

   Poista
 6. Voi vitsi, on kyllä mahtava rimpsu kauniita määritelmiä! Kehystäminen on totisesti hyvä idea - ajattele miten paljon voimaa ja kiksejä saat rinta rottingilla seinälle vilkaistessasi :) Listasta pisti silmään "sielun sisko <3". Ihanaa, jos ryhmästä oikeasti löytyy sielunsiskoutta ja aineksia ehkä pidempiaikaisillekin ystävyyssuhteille! Onko ryhmässä muuten sekä miehiä että naisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin? Häkellyttävän mahtava lista! Voimaantumiselle on tosiaan tarvetta...

   Toivon mukaan uusista ihmissuhteista muodostuu pitkäaikaisia, ekat seminaarin ulkopuoliset riennot ovat jo sovittuina :) Seka- vaan ei sekoryhmä meitä on.

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)