7.10.14

Majakalla

Taas kerran sain huomata kuinka hassusti alitajunta työstää asioita... tai maailma on muuten vaan pieni... tai ympäri mennään ja yhteen tullaan... tai sattumalla on sormensa pelissä... Monen monta kesää to do -listalla on nimittäin ollut merimatkailu Bengtskärin majakalle. Haikeudella, ehkä vähän kateudellakin, olen kuunnellut siellä käyneiden tarinoita ja kehuja. Ajatellut että minä myös! Ja sitten maalannut liiteriä tai tehnyt muuta tärkeämpää jokaisen kesäisen viikonlopun...

Kesällä Reetta lähetti ihanan kutsun kakkoskodilleen Turun saaristoon, Rosalaan. Aikatauluja yhteen sovitellessamme totesimme visiitistä tulevankin syysmatka. Lokakuuta oli hyvä aloitella auringonpaisteessa lautalle ajellessa.
 

Pitkän ajon päälle lähdimme perille päästyämme nauttimaan ulkoilusta lähimaastossa kävellen. Montakaan askelta emme ehtineet ottaa ennen kuin veden kielelle herautti viereisen leipomon tuoksut: satsi silakkamarkkinoille leivottua leipää oli juuri vedetty uunista ulos. Niin herkku, kunnolla maltainen tuoksu! 

Leipomon vieressä nökötti veikeä rakennelma, mini-Bengtskär. Tästä majakasta myydään kesäaikaan tuoreita munkkeja ja limppuja ohikulkijoille. Se pitää kyllä ehdottomasti kokea! Kuin kävisi ostoksilla jonkun leikkimökissä...


Visiitin varrella kävi ilmi myös puolen perheen kuljettavan taksivenettä, jolla saa kyydin sille oikeallekin majakalle. Limpuista ja kyydistä kiinnostuneille lisää tietoa löytyy myös Björknäs Care Oy:n sivuilta.

Haistoin jo leivän ja näin miniatyyrin, lisäksi näin veneen ja satamat joista vene vie majakalle. Leivän maistelu ja majakkasaarelle rantautuminen jäivät vielä tuleviksi puuhiksi!

Vesi kielellä toteutusta odotellen.8 kommenttia:

 1. Melkein ehdin jo kateutua! Että olisit ollut majakalla. Söderskärin majakalle minun piti viime kesänä matkata, mutta en sitten päässytkään. Ehkä ensi kesänä. Turussa on kaunis saaristo ja söde tuo minimajakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sitten ensi kesänä, pitelen peukkua toteutukselle! Saaristo on kyllä jylhän upea, eksoottinen alue mulle koska niin vähän siellä olen reissannut.

   Poista
 2. Kohta voidaan kasata jos jonkinlainen porukka majakalle - kuten oli puhetta ; toivotaan että kukin pääsee sinne, porukassa tai toisessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päämäärä selvänä, majakalle mennään!

   Poista
 3. Anonyymi8/10/14

  Hyvä kirjoitus - hyvää ilmaista mainontaa. Tosiaan porukalla pääsee pienemmällä tai isommalla veneellä Bengtskäriin. Mainostan vielä että Bengtskärissä on mahtava yöpyä yksi yö ja miettiä syntiä syviä :) tai saa sen meidän möksän naisille pienellä vuokralla vuokrattua, jos joku teistä haluaa :) Kiitos Päivi vielä kaikesta ja ensi kesänä otetaan uusiksi, lapset mukaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. reetta8/10/14

   Miten minun vastaus jäi anonyymiksi :)

   Poista
  2. Kiitos ja olkaa hyvä :) Yö majakalla ois kyllä aika hyvä tavoite vaikka ensi kesälle! Aletaanko kasata porukkaa? Kiitos sinulle tästä seikkailusta täynnä yllätyksiä, lapset varmasti lähtisivät innosta kiljuen matkaan!

   Poista
  3. Arvasin kyllä kuka siellä kirjoittelee :)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)