22.4.16

Valon paino

Kävin maaliskuussa Ateneumissa katsastamassa ja kuuntelemassakin Japanomania Pohjoismaisessa taiteessa - näyttelyn. Maniaa suuremman vaikutuksen tekivät kuitenkin Kaarina Kaikkosen tekstiilitilataideteokset Atskin aulassa, virallisesti kait sisäpihalla, jossa niitä siis pääsee ihailemaan aivan pääsymaksutta aina vappuaattoon saakka.

Vuosien varrella Kaikkosen työt ovat mua ihastuttaneet ja riemastuttaneet eri puolilla kaupunkia, ja aina nostattaneet hymyn huulille lapsuusmuistojen pyykkipäivistä muistutellen. Töitä ihaillessa olen kerta toisensa jälkeen saanut sieraimiin takauman äidin käyttämän pesupulverin makeasta tuoksusta.Nyt lasikatosta on ripustettu roikkumaan kaksi vanhoista paidoista tehtyä työtä. Teoksen nimi on tuo otsikon Valon paino. Keskus- ja Kaivokatujen kulmassa komeilee kolmas installaatio, tähden mallinen ja huiman upea Kasvun henki.

Koska siitä komeudesta mulla ei kuitenkaan kuvaa ole, kehotankin kaikkia teitä hakeutumaan sankoin joukoin sen äärelle sitä ihailemaan, tai vaikka sitten edes ratikan ikkunasta vilkuilemaan talon ohi suhautellessa. Jos mulla olisi oma pihapuu, niin tahtoisin senkin oksille paitainstallaation. Taloyhtiön pihapuihin sellaista on turha lähteä ehdottelemaan ;)
 
Aurinkoista viikonloppua amigot!
 
 

4 kommenttia:

 1. Tähti on nähty ja kuvattu, mutta Atskiin sisälle en vaan ole ehtinyt. Kesällä vastaavan installaation voit tehdä Mörskällä. Ripustat uintireissun jälkeen narulle pyyhkeeet, uikkarit ja pari t-paitaa. Muista antaa jokaiselle pieniä pyyhkeitä muutama kpl, niin tulee teikselle enemmän näkyvyyttä , väriä ja kokoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Metsurit ovat vaan heiluneet siellä talven aikana niin tehokkaasti, että pääsen levittelemään installaatiota enemmän muiden pihamaille kuin omalle, mutta saanpahan sitten hieman etäisyyttä taiteen tutkailuun omalta kuistilta sitä ihaillessa :)

   Poista
 2. Oi, ihania! Lapsena juoksimme pyykkinarujen välissä, vaikka ei olisi saanut, siinä oli jotain salaperäistä, tuoksut, pyykkien läpi siivilöityvä valo, lakanoiden ja muiden isojen tekstiilien väliin rakentuvat tilat jne. Tunnetko Anu Tuomisen töitä, hänellä on myös tosi hauskoja juttuja? Anu käyttää tekstiilien (kuten pannulaput) lisäksi paljon muitakin esineitä, saippuakuppeja, kyniä, lankakeriä jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös, minä myös, samat on lapsuusmuistot ja kokemukset :). Enpä tunne ja täytyypä tutustua, kiitos vinkistä.

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)