24.4.16

Hentoa ja heiveröistä

Suutarin lapset kulkevat kengittä, ja eräs puutarhuri tuntuu olleen huomaamatta koko kevättä. Niin myöhään hän nimittäin lähti siemenostoksille, että ensimmäisestä paikasta myytiin jo ei-oota kaikelle mielimälleen. Onneksi seuraavalla yrityksellä sitten jo löytyi yhtä sun toista, vaikkakin taas siis paljon suunniteltua myöhemmin...

Siitä seurasi sitten se että tomaatintaimet on nyt vasta koulittu istutusastiastaan ikkunalaudalle maitotölkkeihin vahvistumaan. Kovin ovat hentoja ja heiveröisiä vielä, mutta sitäkin satoa tuottavampia varmastikin kesään mennessä.


Koska ikkunalautakasvatustilaa on käytössä rajallisesti (oikeasti hyvinkin paljon), niin kaikki luonnonvalon läheisyydessä oleva tila hyödynnetään maksimaalisesti. Näin ollen myös työnurkkauksen printteri on ollut mitä mainion kasvatusalusta... Kunhan ei kastele sähköjohtoja. Hurinassa on tomaattien ja tuoksuherneiden varmastikin hyvä vahvistua. Vaikkei tällaista kyllä tullut esille puutarhuriopintojen lomassa...


Don't worry, olohuoneen mööbleeraus viikon varrella sai aikaan sen että työpöytä tykötarpeineen siirtyi ikkunattomaan tilaan, ja nämäkin taimet saivat vähän normimman paikan jatkaa kasvuaan.

Kasvaisvat nyt jo, ei jaksais odotella! Toisaalta aikaa karaisuun ja ulossiirtoonkin taitaa kulua tuoreilla sääennusteilla aikas kauan, joten enköhän mä ehdi ihan riittävän kauan tätäkin kasvua taas ihmetellä. Näiden lisäksi ikkunalla ja jopa ruokapöydällä varttuu avomaankurkkuja, kurpitsoita, lehtikaalia, herneitä ja tsinnioita eli oppineitten kukkia ja Kiinanastereita.

Mitä teillä itää ja kasvaa?


2 kommenttia:

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)