23.5.16

Kevennys

Yhdellä sun toisella tuntuu olevan kova tarve tai vakaa aikomus keventää kohden kesää. Minulla myös... Toinen jo pitkään suunnitelluista kevennyksistä toteutuikin suit'sait sukkelaan toukokuisena torstaina, kun treffasin 2 rakennusmiestä aamuseiskan hujakoilla Kivinokan portilla, saattelin majalleni, tsekattiin paikan päällä muutostarve, puoliltapäivin vastaanotin kuvaviestin rappuehdotuksesta ja iltapäivällä toisen kuvan valmiista työstä.

Kunpa kaikki kevennykset olisivat näin helppoja, nopeita ja palkitsevia! Tuona torstaina siis keveni pienen kesämajani massiivinen terassi. Kolmeen suuntaan antaneet isot raput karsiutuivat yhteen rappuun terassille ja toiseen astinpaikkaan oven edustalla. Terassi myös laskeutui samalla matalammaksi ja ennen kaikkea suoristui vaateriin. YES!


Nyt on kokosuhteet kohdillaan mökkiin suhteutettuna, ja alusta asti vinoon ja vinksalleen viettävä kuisti suora ja ryhdikäs. I love it!


Miesten siirryttyä seuraaville työmailla alkoi mun työmaani, kun (alueella kielletyn) avotulisijan purkamalla sain kasan kivenmurikoita joita pyöritellä uusiutuneen terassin alle piilottamaan vähemmän silmää hivelevät harkkotiiliset tukirakenteeet.

Vanhat raput veivät niin ison tilan, että niiden alta paljastui jokunen neliö ruohotttumista kaipaavaa mullosta, jota myös sai tasoitella ja paikkailla. Murikoita pyöritellessä ja multaa lapioidessa eteni siis myös se toinen kevennysurakkani ainakin sen verran että hetken shortsit tuntuivat löysiltä :)


Päivänvalon näki taas myös ensimmäisenä kesänä esille kaivamani kallio lähes koko kaivuumitassaan, jipijajee! Paljaalla kalliolla kun on niin suloista hipsutella paljain varpain <3 Aiemmin suretti kaikki rappujen alle jääneet neliöt. Toistaiseksi sekä maassa että kalliossa näkee vielä erittäin selvästi vanhan (tai ainakin viimevuotisen...) rappurakennelman jäljet. Saas nähdä mikä on tilanne loppukesästä..?

Alakuvassa vielä takauma viime kesältä, jolloin otimme iloa irti ensimmäisestä asumiskesästä Villa Mörskällä, ja jolloin kaiken uutuuden huumassa vain hiljaa mielessäni aprikoin voinko tuoreita rakennelmia lähteä heti revityttämään auki. Joka kerta vinolle rapulle ja vinolle kuistille astuessa asia kuitenkin mua häiritsi ja esteettistä silmää raapi, joten onneksi talven mittaan päätös vahvistui ja osaavat remonttireiskat saivat suloista jälkeä aikaan rivakasti. Iso kiitos heille!


Kyllä nyt kelpaa terassilla kiikkua ja naapureita päivystellä!

 

12 kommenttia:

 1. Hieno patio! ja toi kallio ! Ihanaa kesää Villa Mörskällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viikonlopun mittaan on jo päässyt päivisin ja iltaisin kesäfiiliksiä siellä käynnistelmään, pedattu sänky tosin odottaa korkkaamattomana yönkin yli yöpyjää, iltapesu kun meressä ei ole vielä tuntunut riittävän houkuttelevalta... Tervetuloa vaan kesemmällä käymään :)

   Poista
  2. Kiitos! Olisi tosi kiva käydä ja muutenkin nähdä pitkästä aikaa.)

   Poista
  3. Hyvä, siellä siis treffataan! Vaikka joku ilta duunien jälkeen? Viestittelen sulle.

   Poista
 2. Hieno kevennys ja kivan näköinen siinä kelpaa kiikkustella:) Kallio on kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kallio on ihana ja kyllä kelpaa tosiaan kiikkua :)

   Poista
 3. Mukavan näköiselta vapaanviettopaikalta tuo näyttää, viihtyisin siellä minäkin:) Vielä kun laitat sen pussukoita tuottavan kirsikkapuun niin sitten on täydellistä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps jeps, tää on kesäparatiisi! Tämä tilus vaan pitäisi pitää aika luonnonmukaisena, eli istutuksia ei saisi tehdä, joten mun pitää vielä etsiä ja löytää pussukkapuulle joku varmempi kasvupaikka :)

   Poista
 4. Päivi, olit oikeassa, tuo uusi terassi on niin paljon parempi mittasuhteiltaan ja kauniimpikin! Ja ihana kallio pääsee kunnolla esiin. Ja kivenmurikat on kuin kotonaan tuolla kuistin alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja nii-ih, mäkin niin tykkään tästä nyt näin!

   Poista
 5. Hurmaava on tuo mökkisi! Terassi on mukavan tilava, ihan yksi huone lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kieltämättä mökissä on taas ihanaa uutuudenviehätystä talven jälkeen, pois ei malttaisi lähteä millään. Terassille metsästelen nyt pientä ruokapöytää, sen löydettyäni sehän menee sitten ihan ruokasalista ;)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)