11.6.16

Muutto maalle työn alla

Kesän ja sen myötä mökkeilyn käynnistyminen on mulla hieman vaiheessa, kummasti kun pukkaa ohjelmaa ja syytä kököttää kotosalla sen sijaan että siirtäisi residenssinsä entistä merellisempiin maisemiin. Noo, kesän mittaan varmasti näin käy, ja kait tällekin vitkuttelulleni vielä jokin selkeä selitys ennemmin tai myöhemmin löytyy..? Pienimmät lapset ovat jo kirmanneet kesäreissuilleen, ja vanhinkin liikennöi omissa riennoissaan siinä määrin tiiviisti, että mamilla alkaa olla mahdollisuus ihan oman kesäaikansa järjestelyyn just sillään! Uskomattoman, ihanan vapauttavaa luksusta, jota aivot eivät ole vielä täysin sisäistäneet...

Uutukainen kesäkeittiöni ei siis ole vielä käytössä kulunut, mutta on sentään istutuspöytä päässyt jo palvelemaan ihan varsinaisessa tarkoituksessaankin. Minä kun päätin uhmata vanhan kansan viisaita, jotka neuvovat odottelemaan 9. ja jopa 10.6. saakka yöhallojen pelossa taimien istuttelua ulos.


Kyllästyin taimikassien valtaamaan parvekelookkiini (sisustuslehtien pursuillessa ihanin parveke - kuvia ja -äänestyksiä...) ja fillaroin ekan setin niitä jo "maalle". Ruukkuihin pääsivät Kiinanasterit ja kasvilavaan kurkut, kylvinpä samalla herneetkin heille kavereiksi. Parvekkeella parit kukinnot jo kukoistaneet orvokitkin pääsivät uuteen ruukkuun suuren vaahteran alle tokenemaan.

Tomaatit siirtyvät tiluksille viikonlopun mittaan. Vielä pari yrttiä ja hortensiaa, ja se olis siinä sitten mun viljelmät! Näiden first things first -muuteltavien lisäksi pitää ranchille kärrätä uudet hammasharjat ja vähän vaihtovaatetusta immeisille. Kevyt kesämuutto :)


Ajatella että pari vuotta sitten vain unelmoin istutuspöydästä! Silloisessa elämässä kodissa oli 3 parveketta ja mökkipiha liiankin laaja, mutta yksikään pöytä ei kuulemma mahtunut kumpaankaan. Nyt mulla on 2 ihanaa istutuspöytää; toinen ainokaisella kotiparvekkeella ja toinen pikkurikiriikkisellä mökkipihallani. Olen niin etuoikeutettu ;)

4 kommenttia:

 1. Istutuspöytä on hyvä. Unelmoin siitä, muttei ole paikkaa:) vielä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ehdottoman hyvä! Sun pitää ryhtyä pikimmiten suunnittelemaan sille paikkaa pihaltasi :)

   Poista
 2. Hyvän näköinen tuo istutuspöytäsi. Minulla olisi enemmän käyttöä istuskelupöydälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) No mutta sullahan vasta varsinainen istuskelupöytä onkin, suurempiinkin seuroihin sopivainen!

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)