24.9.17

Palsamipelargoni

Sain keväällä Kaisaniemen kasvitieteellisestä puutarhasta (HUOM! suhteilla ja luvalla) tämän ihanan kasvin pistokkaita. Ne tökkäsin aikoinaan kahteen ruukkuun, toisen kotiparvekkeelle ja toisen mökkiterassille. Tämän kesän sateet ja koleus saivat pihalla kesänsä viettäneen kukkimaan syyskuun lämpiminä ja aurinkoisina päivänä hennon violetein kukin.


Niin herkät ja kauniit! Koskaan aiemmin en ole tätä ihanan sitruksiselle tuoksuvaa pelargoniaa kukassa nähnyt! Tämä kaunotar on nyt annettu adoptioon; mökkinaapurit kuskaavat sen ennen yöpakkasia Rööperiin ikkunalleen talvehtimaan,ja kevään tullen toivottavasti taas uuteen kukoistukseen nousemaan.


2 kommenttia:

  1. Viehättävän näköinen. Onko siinä todellakin hyvä sitruunainen tuoksu? Yleensä pelargoneissa on ärsyttävä tuoksu, joka leviää sitä koskettaessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tämä tuoksu on aivan toiselta planeetalta! Eilen kuistilla istuessa ojensin käden aurinkotuolista kohden kukkaa, jotta saatoin hieraista kevyesti lehteä, ja sitten nuuhkia ihanaa tuoksua sormissa. Peruspelagalla on todellakaan moista tekisi!

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)