lauantai 27. elokuuta 2011

Herkkuostoksilla

Kahdellakymmenellä pennillä merkkareita, kymmenellä polkkia, viisi nallea, viidelläkymmenellä pennillä hometatteja ja sitten vielä kolme lätkäliigaa ja kaksi tuttifruttia. Vieläkö muistat? Vai oliko tämä edes sinun listasi? Minun oli, sikäli mikäli oikein muistan…

Näin jälkeenpäin voi miettiä että mikä lähikioskin valikoimissa eniten houkuttikaan. Maku, väri, tuoksu, lusikan kolahtelu päällekkäin pinottujen lasipurkkien kylkiin vai se aina kärsivällisen tyynesti hymyilevä täti luukun ja karkkien takana. Vai häntä silloin tällöin sijaistava komea poikansa?

Merkkarit on poistettu myynnistä tukehtumisvaaran vuoksi jo vuosia sitten ja hometatit maistuvat vanhentuneelle suklaalle silloin harvoin kun niitä jossain saa. Viikoittaista karkkirahaakaan ei enää ole. Eikä varsinkaan kulmakiskoja irtsarivalikoimineen.

Mitä lie ikääntymiseen liittyvää järkeistymistä onkaan, tai sitten ei, mutta olen löytänyt uudet herkkuapajat. Edelleen löytyy sitä väriä, tuoksua, välineiden kilinää + kolinaa ja se hymyilevä tätikin. Vain maku ei miellytä ja komeaa nuorukaista ei enää näy, pipot kun taitaa olla jo virkatut. Karkkikauppani on muuttunut lankakaupaksi. Sielläkin iskee typerryttävä himo kaikkeen ihanan houkuttelevaan ja ostoksia tulee tehtyä suorastaan ahnehtien ja samalla jo seuraavia satseja vähintään puoliksi suunnitellen. Kumman namun sinä valitsisit, korillisen näitä vai muovipussillisen karkkeja?





3 kommenttia:

  1. Riippuu päivästä kumman valitsisin :) näin syksyn tullen on alkaneet langat taas "himottaa" vaikka en koskaan saakkaan mitään valmiiksi, heh. Pääasia et on kivaa.

    Käyn vielä samalla lapsuudenajan kioskilla ostoksilla. Irtsarit on siellä nykyään valmiina pusseissa. Pöh.

    VastaaPoista
  2. Päivi29/8/11

    niinpä niin, itse kullakin kait samainen dilemma ;)... ja jep, pääasia että on kivaa puuhastelua eikä oo levottomat kädet. ja sit kun saa jotain valmiiksi, niin hyvät euforiaryöpyt siitäkin aina saa. mun kiskani on ollut suljettu jo monta vuotta, mutta ihanan nostalgista sen ohi on ajella aina silloin tällöin.

    VastaaPoista
  3. btw, tässä linkki hauskaan lankapuotiin hietalahteen. olen muuten aikoinani asunut ko. talossa :)https://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/Snurre/274754785894378

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)