maanantai 24. lokakuuta 2011

Syksy saa, lehdet putoaa…

Innostuimme syyslomalla mökillä tyttären kanssa jatkamaan askarteluja. Tällä kertaa emme pujotelleet helmiä, vaan syystuulten puista jo pudottamia vaahteranlehtiä ja ruusunmarjoja sekä Japanin lyhtyjä.


Kasasimme pikkukottarit täyteen lehtiä useampaan otteeseen. Sitten uhmasimme kylmää ja vilua, ja pujottelimme sormet hyisinä noita jo hieman kosteita lehtiä paksuihin rautalankoihin. Rautalangat väänsimme enemmän tai vähemmän lehditettyinä kransseiksi ja girlandereiksi. Hauskaa oli; ilmassa oli tekemisen riemua ja kuistin pöydälle pystytetyn askartelupajamme lopputuloksiinkin olimme oikein tyytyväiset.


Tämä kranssi päätyi liiterin seinältä loman lopuksi mummin parvekkeelle. Mummilla on lonkka murtunut ja hän ei pääse keppien kanssa mökille haravoimaan, joten sai sitten vähän lehtikasaa kaupunkiinkin ;-). Toinen melkein samanlainen kranssi päätyi Nunnukan terassille. Siihen jätimme lehtirangat (..?, joku biologi voisi tarvittaessa tarkentaa tuota määritelmää, tarkoitan siis niitä lehtien varsia…) törröttämään ulospäin ja pörheyttämään lehtikasaa entisestään.



Ruusunmarjat ja Japanin lyhdyt (ainakin luulen tuon paperimaisen kukan olevan sen niminen, korjatkaa ihmeessä jos tietoni on tuulesta temmattua) päätyivät yhteen ja niistä vääntyi pari hauskaa kranssia.


Tämän ripustin kotona ensin rapun oveen, mutta eihän se sopeutunut keskuslämmitettyyn kerrostaloeloon, joten marjojen rypistyessä ja ensimmäisen jo pudottuakin siirsin sen nopeasti parvekkeelle.


Omallekin parvekkeelle kasaantui vaahteranlehtiä. Tämä girlander väänneltiin vielä vähän uuteen uskoon, ja Ikean paperilamppu sai syksyisen somisteen. Voi että tikapuille kasattu yhdistelmä näyttää hauskalta illan pimeydessä!


Parvekkeelta löytyy luonnon antimia enemmänkin, sillä lapset keräilevät innolla kodin edessä kasvavista puista putoilevia hevoskastanjoita. Syötäväksi näistä ei ole, mutta kauniita ne ovat!


Toivon Sinunkin tielle paljon kauniita syyslehtiä,
tai suorastaan kasaa, johon pompata!!!

2 kommenttia:

  1. Ihania syksyisiä sisustusjuttuja!

    VastaaPoista
  2. Päivi26/10/11

    kiitos :). liekö syynä hauskat syysaskartelut vai vähäsateiset kelit, syksy ei tunnu nyt lainkaan niin pahalta kuin joskus on tuntunut. arjen ylellisyyttä on mennä iltaisin parvekkeelle sytyttelemään kynttilöitä ja vaahteralamppua pimeyden karkottamiseksi.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)