4.6.14

Kakskytä

Asetuttiin siipan kanssa saman katon alle kakskytä vuotta ja paria päivää alle kuukausi sitten. Tutustuttiin toisiimme kakskytä vuotta, kuukausi ja 4 päivää sitten. Vappuheiloja ja salamarakkautta.

Viikko sitten hän aloitti piinaviikkojen päälle raastavan poismuuttonsa. Teki yhden hengen muuttoa pakkaamisineen, remontoimisineen ja siivoiluineen viidettä päivää. Kotona kävi vain nukkumassa ja kiukuttelemassa perheelle. Nukkuessaan ei sentään käyttänyt muksujen ja mun hälle isänpäiväksi hankkimaa "Maailman paras isä" -pyjamaansa.

Niin kiire oli pois kotoa omaan kotiin, että jätti osin muuttonsakin vanhan ja poisheitetyn, mutta tarvittaessa vielä käyttökelpoisen vaimon hoidettavaksi. Lähti pitämään videopalaveria tyhjään asuntoon, ja minä jäin näyttämään muuttomiehille (1 heistä porukan puhetaitoinen, 2 muuta muuten vaan isoja) mitkä kaapit, lipastot ja pesukoneet vielä lähtevät, ja jännittämään kuopuksen kanssa sydämet sykkyrällä kuinka karpaasit saavat isoisän vanhan pianon taiteiltua rappuset alas ja taas toisessa päässä ylös lasten yhä soiteltavaksi.

Niinkin kiire oli kotoa pois ettei ehtinyt kakskytävuotisen rupeaman päätteeksi edes moita sanoa, vaikka eteisessä kumpikin seisoskeltiin. Lapsille sentään ehti sen huikata. Olin itkenyt kyynel- ja räkävarastot tyhjiin moneen otteeseen männä viikkoina, ja etukäteen luulin että tässä kohtaa taas ne tyhjentäisin. Mutta helkkari soikoon tuollaista kohtelua en toivo kellekään, ja samaan aikaan se oli paras mahdollinen niitti mulle. Kertaakaan ei ole tarvinnut parkua lähtönsä jälkeen, vaan on ollut ihanan vapauttavaa puuhailla muksujen kanssa uusia tuulia vanhassa kodissa, joka nyt on todella avara ja siisti.

Kun vielä muuttopäivänsä iltana avasin hänen käytössä olleen ja tyhjentämänsä eteislipaston laatikon, ei voinut kuin hymähtää ja surkutella surkeaa. Oli tyhjentänyt lähes kaikki kamansa, jättänyt vain laatikon pohjalle ryppyisen kakskytäkruunusen, jota hylättyä seteliä koristi sitäkin vanha nainen. Oltiin kait samikset. Ehkä mies ajatteli kuitata kakskytä vuotta täyspalvelua ja passausta kertakorvauksella? En tiedä mitä oli mielessään pyörinyt setelin jättäessään, mutta sen tiedän mitä mun mielessä pyöri senkin päivän tapahtumien jälkeen. Hyvä päästä eroon monestakin vanhasta asiasta.22 kommenttia:

 1. Uusia, raikkaita tuulia Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuntuu lähes luvattomalta että yhden ajan loppu voi tuntuakin näin raikkaalta :)

   Poista
 2. Naiset pärjää aina! Tsemppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pärjätään! Pakkohan jonkun on sotkut siivota ja pesue huoltaa :) Kiitos!

   Poista
 3. Tsemppiä sinulle uuteen elämänvaiheeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yksi ovi sulkeutuu ja uusia avautuu. Ihan kirjaimellisestikin tässä kuukauden sisällä :)

   Poista
 4. Päivi;

  Elämää ei niinkään määrittele se, mitä tapahtuu, vaan se, miten niihin tapahtumiin suhtautuu.

  Siksi juuri sinä selviät. Osaat näyttää tunteesi, osaat surra, olla heikkokin. Mutta myös huvittuneena nauraa ja ajatella positiivisesti katse kohti huomista. Sinä selviät. Ja sinulla on meidät :)  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 minä selviän, koska minulla on teidät <3

   Poista
 5. Nyt lasten kanssa kirjoittamaan kakskyt hyvää puolta tästä asiasta ja tämän kiinnitätte uuden kodin seinälle. Ja lähetän täältä (ainakin) kakskyt sekunttia kestävän halauksen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuntuikin ihan halilta aamusella :)

   Poista
 6. joo, nyt ei kannata peruutuspeiliin katsoa, vaan suunta eteenpäin! Mietitään kivoja kesäjuttuja... meille sopisi Kivinokka-reissu hyvin. esim. juhannuksenalusviikolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen että tässä pikajunassa ei peruutuspeilejä olekaan! Sovitaanko reissu heti maanantaiksi ennen Jussia? Pitäisköhän hankkia jäsenkirja ennen sitä ja kävellä alueelle lompakko piukeana..?

   Poista
  2. Moi, ma onnistuu siten, että meidän pitäisi lähteä Kivinokasta pois jo klo 14, mutta kyllähän siinä ennättää uida ja evästää, jos nähtäis jo esim. klo 10-11 pintaan. Miltä kuulostaa? Ti ja ke ei aikarajoitteita (paitsi ilta), joten nekin sopisi - miten vain. Ja lompsa tosiaan on hyvä olla messissä! :)

   Poista
  3. Neidillä meno klo 10, joten sovitaan klo 11, ja tehdään ripeä retki kesäparatiisiin :)

   Poista
 7. Anonyymi5/6/14

  Ihana Päivi <3 sulla on kyllä voimia ja tahtoa - vapautta ja uusia tuulia! t. Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti voimat ja tahto jaksavat kantaa oikein pitkälle :)

   Poista
  2. Anonyymi6/6/14

   Kyllä kantaa :) <3

   Poista
 8. Free your mind and your ass will follow! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä tää välillä tuntuu pepaeelläpuuhun-menoltakin :D Kuten törmätessä sanoin, niin elämässä tapahtuu nyt ihan koko ajan asioita, joita 2 kk sitten ei voinut omalle kohdalle kuvitellakaan! Mutta nyt onneksi mieli jo lentää korkealla. Siitä on hyvä jatkaa!

   Poista
 9. Nämä kirjoituksesi aiheuttavat lukijallekin monenlaisia myötätunteita - ärsytystä, haikeutta, inhoa, mutta ennen kaikkea ILOA niistä kaikista positiivista jyväsistä, joita niin hienosti kykenet löytämään kaiken myllerryksen keskellä. Hyvä Päivi!!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)