26.9.15

Pehmeä ompelutarvikepussukka

Alsacesta asti tuodun tilkkutyösuklaan voimalla surauttelin punertavan tikatun tilkun pehmeäksi pussukaksi ompelutarvikkeilleni, joita nolosti olin tähän saakka kuljetellut isohkossa Lancomen meikkipussissa, joka oli mun kosmetiikoille aivan liian reilu, mutta ompelutarvikkeiden kuskailuun just passeli. Pussukan valmistuttua heitin vanhalla pussilla vesilintua, tai ainakin nakkasin sen tilkkuterapiassa onnellisena roskiin; vihdoinkin tälläkin tilkkuilijalla on tilkkuinen tilpehööripussi! Ou jeah ja totta tosiaan tuo vihdoinkin...


Pussissanikin on muuten tuulahdus Alsacesta! Olin nimittäin aamulla lennossa vaihtanut kassin toiseksi ja pientä työtä kuskaillessani jättänyt koko tilkkukassini kotiin. Sitä oli hetki aikaa harmitella aamuisessa ruuhkabussissa ja todeta jotta shit happens. Sen lisäksi että kotiin oli jääneet mm. omaan käteen ne kaikkein parhaiten istuvat omat lankasakset, niin myös työhön liittyvät jämätilkut, ja niinpä sitten vetskari ja työ kädessä tavasin tilkkuterapiassa ohjetta, jossa neuvottiin lisäämään ketjun kiinnityskaitale työhön. Siitä kotona olevasta kankaasta, argh!

Ihana tilkkuystävä pelasti mut kuitenkin pälkähästä, ja tarjosi käyttööni juuri ostamaansa ihanaa batiikkityylistä kangastaan toteamalla "kun äkkiä leikkaat, niin en ehdi tulla katumapäälle". Lämmöllä häntä ajattelen varmastikin jok'ikinen kerta vetskaria aukoessa ja sulkiessa <3 Eikö olekin kaunista, ei ois ehkä jokainen malttanut luopua tällaisesta aarteesta?


Pussi on muuten mukava ja passeli, itse valittu värityskin mieleinen, muttamutta: pohjassa piilossahan ne on ne kaikkein kauneimmat tilkkuilut!! Ehkä mä sit pidän tätä aina ylösalaisin pöydällä..? Selkeä tuotekehittelyn paikka omassa pikku päässäni! Vaikken edes ommellut pikkupäissäni.


Pussi ei muuten onneksi ole oikeasti tuollainen muotopuoli kuin kuvista voisi olettaa, vaan kuvat on napsittu pystysuunnassa ja tässä tököttävät nyt kyljellään. Seliseli, mut kuiteskii... Vetoketjujen päihin ompelin Reetan kanssa reissatessaTaalintehtaalta löytynyttä ihanata Hand made with <3 -nauhaa kiinnipitelemispaikaksi pussia aukoessa ja sulkiessa. Kyllä nyt kelpaa ja totta se on; made with <3, again!

Ps. Jos jollekulle sattui kuvainnollisesti silmään tökkäämään tuo lasten sushipuikko ensimmäisessä kuvassa, niin tehtäköön tässä vielä selväksi ettei tuota Kauko-Idästä kiikutettua ruokailuvälinettä säilötä täällä ompelulounaiden vuoksi, vaan Tilkunviilaajan aikoinaan blogissaan antaman loistavan vinkin vuoksi; se kun on aivan mahtiväline ommeltujen kulmien aukitökkimisessä. Kokeilkaa vaikka itse!

12 kommenttia:

 1. Upea pussukka ja niin ihanat värit, loistavat!
  Tämä malli on hyvä, minulla on myös tarvikepussukkana tämän mallinen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ruskaa kait ilmassa ollut jo pussukan kankaita valitessa. Ellei jopa joulua..? Tää on niin näppärä käytössä!

   Poista
 2. Haa, jatkokertomus!
  Mietinkin jo, mitä pinnasta muotoutuu - hieno siitä tuli!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, sepä hyvinkin :) Kiitos, ilo on tästä tarvikkeita nostella käteen.

   Poista
 3. Jokaisella tilkkukurssilaisella näyttää olevan tilkuista tehty tarvikepussi, sen olen huomannut! Tervetuloa pussukan omistajien joukkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oiskohan se joku kunniakysymys että on tilkkupussukka..? Ainakin mua kovasti nolotti vanha meikkipussi :)

   Poista
 4. Siitä tuli tosi hieno, tosin joudut pitämään sitä nurinpäin pöydällä. Kaikkea ei voi aina tietää, niin kun nyt tota että se pohja ei näy, eikä sinne kannata niitä komeuksia latoa. Mutta ihan väkisin se kaunein kohta tulee tilkun keskelle. Se on niin kun semmoinen laki, melkein. Minulla on tilkkukurssilla kankaat siinä punapilkkuisessa pussukassa ja muut pienessä farkkupussukassa. Ihanaa tuo nauha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nurinkurinompelukshan tää nyt menee :) Kivaa että pussukka sai noin arvokkaan jatkokäytön!

   Poista
 5. Kaunis mallinen ja ihanine tilkkuineen on tuo sinun ompelupussukkasi. Itse kamppailen täällä myös pussukka hommissa, nimittäin vuoren ompelussa niin ettei saumat näy. Olen päättänyt opetelle sen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tätä on ollut ilo nyt käytellä. Vähän kun kättä työntäisi karkkipussiin kun sieltä tarvikkeita poimii :) Onnea projektiin ja oivaltavaa oppimista! Kuvia lopputuloksestakin, kiitos.

   Poista
 6. Olipa kiva lukea, että olit saanut jutustani idean!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät ideat jakoon uudelleen ja uudelleen ;). Olen sitä tilkkuterapiassakn hehkutellut.

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)