14.2.15

Home sweet home

Kaksi kuukautta asuntoa ehdittiin asua. Olla onnellisia kaikesta uudesta, kauniista, puhtaasta, toimivasta. Sitten alkoi rassata suunnattomasti muuton keskeneräisyys. Siis haloo, mehän purettiin jo kaikki 110 muuttolaatikkoa päivässä paikoilleen! Mutta juujuu, ne kaksi pahvista laatikkoa täynnä tauluja ja vielä muutamat isot taulut kelmutettuina ja vaatehuonetta tukkimassa tai seinän vierustalla itsestään harvase päivä muistuttelemassa vaan alkoivat ahdistaa.


Home sweet home. Petralta edelliseen kotiin saadun kodinsydämen toteamus alkoi todentua, kun lapsettomana viikonloppuna otin itseäni niskasta kiinni ja aloin nakata tauluja seinille. Tähän olin toki valmistautunut jo viikon varrella ostamalla elämäni ensimmäisen ikioman vatupassin ja erilaisille seinämateriaaleille monta pussillista erilaisia taulukoukkuja, nauloja, tulppia ja ruuveja. Asioita joista aiemmin ei ollut tarvinnut juuri itse huolehtia. Äijäolo taas.

Sydän pamppaillen, Fifiltä saatu rullamitta ja tylsä lyijäri näpeissä, vasara polvien väliin käyttövalmiuteen puristettuna, hampaissa naula tai parikin ryhdyin rei'ittämään uutukaisia, valkoisia seiniä. Hirvitti. Aina ei lopputulos ollut pedantille mieleinen, ja uudet reiät piti hakata puolen sentin päähän vanhoista. Onneksi taulut peittivät hutireiät alleen. Ei auta vaihtaa taulujen paikkaa... ei niin koskaan...


Lopputulos onneksi palkitsi.
Asunnosta tuli lopultakin koti <3
Sydämellistä ystävänpäivää, ystävät!

22 kommenttia:

 1. Hyvää ystävänpäivää. Hieno asetelma.

  VastaaPoista
 2. Hienosti taulut seinällä:)
  Hyvää Ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi14/2/15

  Jes hyvä meininki! ja näyttää tosi kivalta �� hyvää ystävänpäivää �� t. Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos js ikimuistoisen superihanaa Valentinea sinulle, Anna <3 Päiväänne juhlitaan aikanaan innolla!!

   Poista
  2. Anonyymi15/2/15

   Kiitos <3 ihanasti meni kaikki. Ja huomenna tuiki tärkeälle ostosreissulle Tallinnaan :-) jee bileet :-)

   Poista
 4. Well done! Hyvää ystistä!

  VastaaPoista
 5. Anonyymi14/2/15

  Huhhuh! Mistä ammennat ton energian? Taidat olla ehtymätön kaivo ;) Me jouluksi muutettiin ja vasta yksi taulu on päässyt laatikoston päälle seinää vasten nojailemaan. Odottaa, että joku nakuttaisi sille naulan seinään (minä). Jokunen taulu odottaa esikoisen huoneessa uusia kehyksiä ja paspiksia. Keittiössä ja olkkarin nurkassa käsittelemättömiä kasoja. Myyntiin, myyntiin, myyntiin.. Muutossa jo luovuttiin paljosta. Meni kierrätykseen ja hyväntekeväisyyteen. Nyt jos jaksais ahkeroida voisi jonkun roposen tienatakin. Päivä kerrallaan.
  Hyvää ystävänpäivää! :))

  kaima :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin tulla nakuttamaan taulut seiniin, oon nyt rutinoitunut siihenkin :). Virtaa tulee muhun siitä että saan hommat valmiiksi. Ei näitä muuten jaksaisi. Mä taas en saa itsestäni aikaan kirpputorikauppiasta en sitten millään, mutta onneksi saan muuten kampsuja kiertoon. Antoisia kauppiaselämyksiä ja tilejä!

   Poista
 6. Anonyymi14/2/15

  Hyvältä näytti asetelma ja lisänä vielä ison mv-jularin ihana kuva! ;)
  Olen monesti miettinyt mitä sellaisen teettäminen maksaisi.

  kaima :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuosta valokuvasuurennoksesta maksoin joitakin kymppejä. Koko rahan arvoista, niin hyvä mieli sen näkemisestä aina tulee. Nyt pitäisi teettää perhepotretti Malediivien-reissusta toiselle seinälle. Kun vaan saa aikaiseksi ;)

   Poista
 7. Söde sydän ja toimiva. Tyylikäs asetelma tauluista syntyi. Betoniseinien poraaminen on aika kamalaa, mutta muut hommat kyllä sujuu, kun oikein yrittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos. Tänään oli vuorossa työpöydän kasaus...

   Poista
 8. Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 9. Loistavaa! Meillä taisi mennä pari vuotta, ennen kuin saimme tauluja seinälle. Edelleen ovat lasten kuvat muoviin käärittynä sänkyni vieressä. No, nyt menee vielä ainakin pari vuotta, ennen kuin ne päätyvät seinille. Silloin ne tuntuvat varmaan tosi ihanilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on hyvä syy siihen että siirtyy muutamalla vuodella ja nekin sitten varmasti aikanaan taas entistä suuremmalla nautinnolla kiinnittää paikoilleen!

   Poista
 10. Niin, ja hyvää sitä ystävänpäivää, vaikka seuraavan päivän puolella jo ollaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, jokainen päivä saa luvan olla ystävänpäivä :)

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)