perjantai 13. helmikuuta 2015

Ex

Luukusta kolahti tiedonanto tuomiosta. 
Sen myötä ex-lista kasvoi muutamalla kovin painavalla asialla:
ex-anoppi
ex-appiukko
ex-avioliitto
ex-rouvuus
ex-siippa

Aiemmin listalle olivatkin jo päässeet:
ex-auto
ex-avioelämä
ex-Billnäsit
ex-elämä
 ex-haaveet
 ex-hiihtomatkat
ex-Hästensit 
ex-hääpäivähuomioimiset
ex-ihailu
ex-itsestäänselvyydet
ex-joulukonsertit
 ex-Jurakeitin
 ex-koti
ex-kotikulmat  
ex-kunnioitus
ex-lomat
ex-luottamus
ex-muistot
  ex-mökki
ex-naapurusto
ex-parisuhde
ex-perhe
ex-perhejoulut
 ex-perhematkat
ex-pöytähopeat
ex-rakkaus
ex-remontit 
ex-rutiinit
ex-status
ex-sukujuhlat
ex-tulevaisuudensuunnitelmat
ex-unelmat 
ex-unelmienprinssi
 ex-Villeroy&Bochit
ex-yhteishankinnat
ex-ystävät
Työstettäviksi tulevat vielä ainakin:
ex-pääsiäiset
ex-vaput, tapaamisen vuosipäivät.

Perinteet, romppeet, tunteet ja unelmat ovat loppujen lopuksi korvattavissa uusilla melko helpostikin, kuten aika on jo näyttänyt. Ihmisistä rinnalla, vaikka sitten uudessa roolissa tai uudella painoarvolla, säilyvät ne joiden on tarkoituskin säilyä; rakkaat ja luotettavat.

Kaikkien asioiden tuolta listalta en tahdokaan korvautuvan; kauniita muistoja haluan vaalia ja painoarvoltaan negatiivisiksi muuttuneet rutiinit ja itsestäänselvyydet yritän jatkossa tietoisemmin välttää.

Kyllästyttää jo sanakin ex. Niin paljon siihen liittyvää totaalisen exää. Myös exä itse on muuttunut mulle haljun valjuksi haamuksi avioeroprosessin raadollisesti edetessä alusta päätepisteeseen. 

Eikö oikeampi nimi muuten olisi avioeroprojekti?!? Projektissahan on alku ja loppu, tavoitetila ja lopputulos. Prosessi on jatkuva kehitystila. Avioeroaminen ei onneksi ole jatkuva tila. Kertakokemus tätä taiteen lajia riittäis mulle. 

4 kommenttia:

  1. ei kuitenkaan ex-ystävät. tämä näkyy olevan 2 kk sitten julkaistu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne ex-ystävätkin listalla viimeisinä keikkuvat :(. Eilen pääsi silläkin aasinsillalla tunnelmasta toiseen: vanhojentansseissa nielin liikutuksen kyyneliä komean pojan tanssiessa samassa frakissa kuin isänsä juhliessaan häitämme. Kotiin tullessa odotti maistraatin kirje, josta luin olleeni eronnut nainen jo 10 pv! Esikoistensa vanhojen juhlassa kohtasivat osat kahdesta perheestä, kumpaisesessakin aikuiset kummeja toistensa kuopuksille... Kerta toisensa jälkeen mua ravistaa kyky katsoa ihmisen läpi, tapahtuu se sitten juhlasalissa ennen kutkuttavaa juhlaa, kapeassa käytävässä tai jopa autiolla pihalla vastaantullessa juhlajännityksenkin jo haihduttua. Ehkä kykyä sitten vahvistaa se että on aikanaan tukenut toisen ihmisen päätöstä yksimielisellä päätöksellä erota puolisostaan toteamalla että itsekin olisi pitänyt niin tehdä jo niin ja niin monta vuotta sitten, muttei tehnyt kun se on niin vaivalloista... Tai se että on näköjään juuri äskettäin vetänyt todistajana nimensä osituspaperiimme. Kyllä muakin ehkä vastaavassa tilanteessa jarruttais iloiset moikkailut ;)

      Hmm... 2 kk sitten eron toista vaihetta ei ollut vielä edes haettu... Julkaisupäivä PERJANTAI 13.pv on kyllä melkoista sattuman, tai ehkä kohtalon ironiaa!

      Poista
  2. Ehkä aika paljon exää. Osa jää hyviin muistoihin ja osa katoaa taivaan tuuliin viimeistään sitten kun on niiden aika kadota. Tulppaanit yhtä freesit kuin meillä. Vein ne tosin tänään pois, vaikka oli kuivina ihan kauniit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika paljon juu exää, mukaanlukien nuo tulppaanit tätä nykyä :)

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)