31.7.12

Villiviinin varjossa virkkuuta tai vaikka vain viinin siemailua


Talvella rypäs naisia kokoontui meille neulomaan, virkkaamaan ja viettämään mukavaa iltaa. Uusia tuttuja, ennestään tuttuja ja muutama muksukin mukana. Uutta oppia tuli omaksuttua, vanhoja töitä edistettyä ja ennen kaikkea rupateltua ja herkuteltua työn lomassa. Sovimme että ilman muuta otamme uusiksi ja useasti!

Keväällä juhlimme ja virkkasimme + neuloimme siinä samalla saunalla, ja alkukesästä kahteen pekkaan Snurressakin. Keskikesä on mennyt itse kullakin missä lie milloinkin ja mitä lie hommaillen. Omia kesävirkkuitani ovat olleet muutamat kopat ja vauvanpeitot.

Kesähän kestää ainakin mulla aina elokuun loppuun, koska olen kesävauva ja syntynyt elokuun viimeinen päivä. Silti jonkinlainen psyykkinen raja kulkee elokuun puolivälissä. Silloin viimeisetkin lomalta palaajat alkavat asettua arkeen, töissä olla rutiinit kohdillaan, lapsilla koulut käynnistyä ja niiden myötä omat ja muiden harrastusrumbat. Syksy alkaa lähestyä.

Haluaisin sitä ennen vielä juhlistaa kesää kivassa porukassa. Jos omistaisin siirtolapuutarhamökin, olisi tämä nyt se kohta jossa kutsuisin pihamaan täyteen ystäviä ihailemaan kukkaloistoa ja tulevaa omenasatoa. Mutta vaikka en sellaista ihanuutta omistakaan, niin kutsun teidät kuitenkin pihalleni. Tämä piha vain sijaitsee Rööperissä, kiveysten keskellä kivikaupungin sydämessä.

Toivottavasti pääset mukaan nauttimaan toivon mukaan lämpimästä ja tunnelmallisesta elokuun illasta torstaina 9.8.2012 kello 17 alkaen. Ilmoitathan tulostasi taas tuonne alas kommenttiosioon, kiitos! Kirjaa sinne myös mahdollinen ruoka-ainerajoitteesi. Mukaan voit ottaa vaikka ystäväsikin.

Tarkoitus on taas jatkaa käsitöiden tekoa tai opetella uutta lajia seuraan liittyvän käsityöopenkin suosiollisella avustuksella. Ja tietysti sitä herkuttelua ja rupattelua!!! Mukaan voi toki tulla myös ihan vain istuskelemaan ja nautiskelemaan ilman käsityövelvoitetta.

Tervetuloa!

20 kommenttia:

 1. Kiitos, kivaa :) ilmoittaudun mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa!!! Vihdoinkin saadaan nämäkin aikataulut sopimaan yhteen :)

   Poista
 2. http://www.stitchnbeach.com/

  ...miten ois???

  VastaaPoista
 3. Tunja3/8/12

  Ja kässänope varmistaa myös tulonsa! Tosin tulen suoraan kokopäiväisestä intensiivikoulutuksesta, joten en lupaa, että aivotoimintaa juurikaan on.. Mutta mites se normaalista poikkeaa :) Oma neulominen kyllä sujuu lihasmuistilla, ja neuvojakin annan vaikka unissani :))

  Ja mulla on uusi (neulos)projektikin, otankin sen mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sun normaalitila on niin hurmaava, että ei haittaa vaikka aivot ois jumissa... heh heh! pääasia että lihasmuisti toimii :). torstaihin!

   Poista
  2. ... niin ja mä olen oikeastaan aika kateellinen uusista neulosprojekteista!. itse junnaan ihan jumissa samoissa vanhoissa jutuissa. mihinkähän lankataivaaseen mun pitäis lähteä excursiolle inspiroitumaan?

   Poista
 4. Tunja3/8/12

  Voi mikä risteily me ollaankaan missattu!! Ensi keväänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu eipä tuollaistakaan osannut ajatella edes olevan olemassa ennen kuin tajusi sen missanneensa.

   mä taidan neuloa vielä pari vuotta ennen kuin voin lähteä noin pro-risteilylle... jos otetaan tosta vaikka tulevaisuuden matkasuunnitelma ja mennään mekin juhlimaan synttäreitä kauas pois?!? tosin siihenhän nyt on ihan kamalan pitkä aika vielä!

   Poista
 5. Heippa! Eilen se varmistui, eli olen tulossa mukaan tapaamiseen. Isäntä vahtii koiratyttöjä torstai-iltana. Ruoka-ainerajoitteena kasvisruoka + kala + äyriäiset +kana (punainen liha siis pois laskuista). Täytyy miettiä, mikä keskeneräisistä käsityöprojekteista tulee mukaani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kivaa, tervetuloa vihdoin viimein mukaan näihin kinkereihin!

   siis onko nuo sun ruokarajoitteita, vai vain punainen liha ;)..? vitsivitsi, olin joka tapauksessa aikeissa jättää hummerit tällä kertaa keittämättä ja mennä jollakin simppelimmin pihalle katettavalla...

   mä oon suorastaan kateellinen useasta keskeneräisestä projektista! mulla ei kait koskaan oo ollut niitä kahta enempää, ja nyt on vain yks ja sitä samaa oon jauhanut niin moneen muotoon että ois aika saada vaihtelua korvien väliin ja sormille. jospa sä tuotkin kaikki sun keskeneräiset ja me muut voidaan sitten inspiroitua niistä..? torstaihin!

   Poista
 6. Heh, tällä tavalla yleensä ruokavaliot ilmoitetaan. Voi tosin olla, että pitäisi tarkistaa vielä tätä viestintätapaa...

  Jos otan kaikki keskeneräiset työt mukaan, niin pitäisi vuokrata jostakin pakettiauto! :D Mutta katsotaan, jos jotakin saisi otettua mukaan... :) Nähdään torstaina, laitatko tulemaan vaikka s-postilla vielä tarkan osoitteen, en ole käynyt teillä ennen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ok, meistä sinä olet se ajantasaisemmin kielikelloa lueskellut ;)

   juu, jätetään paku vuokraamatta ja otat sen mikä sattuu aamulla eniten innostamaan. panen meiliä matkaan!

   Poista
 7. voihan kökkerö! sääherra uhkailee meitä kovin koleilla ennusteilla torstaiksi :(. pidellään peukkua että eilen marsiin laskettu mönkijä alkaisi pikimmiten välittää meille lämpöisempiä ennusteita...

  mikäli ennuste ei kuitenkaan muutu olennaisesti, niin katsotaan tilanne torstaina, ja mietitään että mennäänkö pihalle nauttimaan kesästä, vai siirretäänkö toiminnot pihan viereen sisätiloihin keskuslämmityksen äärelle.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi9/8/12

  Heips voi kiitos kutsusta! Nyt en pääse tulemaan, mutta ihanaa iltaa teille kaunokaisille! Ainakin kaunista säätä on luvassa, ei sada :-) t. Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ja ei sada ei :), ehkä sua näkee taas toiste.

   Poista
 9. niiiin mukava ilta takana! työt edistyi, oppia ja inspiraatiota tuli saatua, tarjoilut maistui ja jutut senkun parani illan mittaan :). on niin mahtavaa yhdessä antaa lankojen soljua valmiimmiksi töiksi! taas jaksaa arkea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilta oli tosi mukava ja tarjoilut + seura aivan mahtavia, kiitos illan emännälle! :) Ja kiitos vielä kaikille illan osallistujille keskeneräisiä käsitöitäni koskevista hyvistä vinkeistä! :)

   Poista
  2. Iltamyöhällä olohuoneen senkin yläkaappien oviin ripustellessani tuomiasi ihania sydämiä oikein nauratti kun mietin että missäpä muussa kuskaisitkaan käsitöitäsi kuin ihanassa perhoskassissa :) Kiitos vielä kerran!

   Poista
  3. Kiitos emännälle ja mukaville seuralaisille. Oli kiva oppia uutta ja viettää aikaa kanssanne. Nähdään taas! Eloveenalle erityiskiitos ihanista herkuista, nam :)

   Poista
  4. eloveena kiittelee ja hymyilee :). miten on poncho edennyt?

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)