maanantai 28. huhtikuuta 2014

Perhe on kiva

Osa tekstistä on 28.10.2014 poistettu saamani kehotuksen vuoksi.

Vuosia sitä ajattelee olevansa hurjan tärkeä osa dream team'iä. Osa aivan kertakaikkisen huippua perhettä. Perhettä jossa on hauskoja, kauniita ja osaavia lapsia, rakastavat ja fiksut vanhemmat ja poppoolla hyvä draivi päällä. Mennään ja tehdään paljon tiiviisti yhdessä. Pusitaan, halitaan, höpsötellään ja jaetaan rakkaudentunnustuksia päivittäin. Toki on myös aikoja jolloin ollaan väsyneitä, kiukkuisia ja tympääntyneitäkin, mutta hauskat asiat aina ajavat onneksi ohi näistä oloista perheen karavaanin kulkiessa ja karusellin pyöriessä.


Kunnes tulee se päivä, jolloin kuulee yhden tiimin jäsenen feikanneen jo vuosia. Etsineen onnea itselleen aivan muulta suunnalta ja löytäneenkin sen. Päivä jolloin karavaani pysähtyy ja karuselli hiljenee. Tilalle tuleekin vain maailmanloppuja ja vapauden tunteita samalla vuoristoradalla. Se sattuu.  

Järki ei käsitä miten kaksi viisasta ja vastuullista aikuista ihmistä pystyy särkemään ...xx... hengen elon ja hormoonihöyryissään aikaansaavan ydinperheidensä lisäksi hyökyaaltoja ja maininkeja kymmeniin muihin ihmisiin: isovanhempiin, muihin sukulaisiin, ystäviin, tuttuihin, naapureihin, lasten kontakteihin ja sidosryhmiin. Ei piru vie ole mieltä ylentävää kertoa lapsen koululla puolisonsa salasuhteen seurauksista, mutta näköjään pyykkimuijan pitää venyä aivan kaikenlaisen likapyykin hoitoon.

Uskon kuitenkin vahvasti kaikella olevan tarkoituksensa, ja että sitä myös saa mitä tilaa. Tilauksistani paras antoi mulle aikoinaan suloiset kaksoset todettuani maailman parhaalle ystävälle että "kun tässä iässä vielä rupeaa lapsia tekemään, niin samalla vaivalla voisi pyöräyttää useammankin". Näin kävi ja niin sen on oltava nytkin. Tilauksen teko on nyt vaan niin hiton vaikeaa, kun ei tiedä itsekään että alkaisiko sitä taistella tuulimyllyjä vastaan perheen puolesta, vai sen samaisen perheen vuoksi vain ryhtyä sopeutumaan tilanteeseen ja luoda uutta tulevaisuutta. Mielipiteet ja niiden perustelut itselle vaihtelevat päivittäin.

Elämä myllertyy niin kovalla kädellä ettei sitä meinaa uskoa todeksi, ja silti myllerryksessä on hyvätkin puolensa: pintaan nousee ihania asioita, joita on unohtanut tai kiireisessä arjessa lakannut arvostamasta riittävästi. Mullistus antaa myös niin halutessa mahdollisuuden toteuttaa haaveita joita ei aiemmin ole voinut vanhassa kuviossa toteuttaa. Samalla tosin joutuu hautaamaan niitä aiemmin yhdessä laadittuja unelmia ja suunnitelmia, ja yhtä helvetin tuskaa sekin on

Ajanlaskun nollauksessa olisi luullakseni myös se ihanuus että toisen aikuisen aikataulut ja säädöt putoaisivat lähes tyystin pois omasta kalenterista, aikaa vapautuisi kummasti kun neljän passattavan sijaan keskittyisikin enää kolmeen lapseen. Heitä nyt jo paapookin ja hellii itkuntuherruksen, raivoamisen ja seesteistenkin hetkien lomassa normaalia vielä enemmän jotta pysymme kaikki tolpillamme.

Erosta selvinnyt ystävä totesi vuosia sitten ettei toivo avioeroa edes pahimmalle vihamiehelleen. Saas nähdä mitä tästä meidän mankelista aikanaan puristuu ulos. Mikä ei tapa, se vahvistaa. Siihen on pakko uskoa nyt. Tilaan siis kivan perheen, kiitos! On sen muoto ja kokoonpano sitten mitä onkaan.


18 kommenttia:

  1. No voi h....! Tämä, jos mikä, tuli kyllä ihan puun takaa. Todella ikävä juttu, mutta sinä olet niin positiivinen ihminen, (tästäkin postauksesta se paistaa) Että selviät just huumorisi avulla. Jos voin mitenkään olla avuksi, niin älä epäröi pyytää. Ainakin virtuaalihalauksia ja voimia päiviisi voin tässä toivottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puun takaa ja ilmat pihalle :( Kiitos ihanista sanoista ja tuesta, ihana virtuaaliystäväni <3

      Poista
  2. Anonyymi28/4/14

    Sanattomaksi vetää, kun lukee tekstiäsi. Toivottavasti sinulla on ystäviä lähelläsi että saat purkaa kipuasi. Minä toivon sinulle jaksamista kun en muutakaan voi.
    AnjaK

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kyllä, tukiverkosto on taas näyttänyt voimansa. Ilmassa on valtavasti rakkautta ja huolenpitoa, jolle kaikelle on myös tarve.

      Poista
  3. <3 <3 <3 Voimahalit ja kutitukset päälle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 <3 <3 jopa sun virtuaalihali on voimaannuttava, muurinpohjaletuistas nyt puhumattakaan. Onneksi kutitus ei tunnu sähköisenä juuri miltään :)

      Poista
  4. Anonyymi29/4/14

    Voi Päivi - kulta, voimia <3 ja sä kyllä pärjäät aina <3 t. Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna-kulta, toivotaan sitä tähänkin saumaan. Tänään on 20-vuotispäivä, jota olen viettänyt lapsen psykologin ja aikuisten terapeuttien kanssa puhelimessa puiden :(

      Poista
  5. Onpa ikävä kuulla :( Päätöksenteko ja ajatusmyllerrys ovat ilkeitä seuralaisia, mutta mun kokemus on, että pitää vaan antaa asioille ja itselleen aikaa pureskella. Muistan tuon elävästi itsekin, kun joka toinen hetki tuli mieleen ihania, unohtuneita muistoja hyvistä hetkistä, joista en olisi tahtonut päästää irti, ja joka toinen niitä hirveitä.

    Koin aika rapsakan eron Supertytön isästä ja luulin silloin, että se on nyt maailmanloppu. Nyt viisi vuotta myöhemmin huomaan, että se olikin elämäni jännittävimmän seikkailun alku enkä antaisi päivääkään pois, niin hirveää kuin se kaikki olikin. Kirjoituksestasi pursuaa positiivisuus jopa näin vaikealla hetkellä, mitä ihailen vilpittömästi! Vaikka kävisi mitä, olen ihan varma, että onnistut kääntämään asiat voitoksi ja perheenne selviää tästä entistä vahvempana! <3 Sä oot ihan timanttia. Voimia koko perheellenne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan lohduttavaa luettavaa! Ja tuo timantti!!! Se se nosti oikein hymyn huulille. Kiitos <3

      Poista
  6. Anonyymi30/4/14

    Todella ikäviä uutisia. :( Voimia ja jaksamista tähän raskaaseen elämänvaiheeseen. <3 Toivon sydämestäni, että löydät hyvän ratkaisun tilanteeseen, joka on varmasti uskomattoman raastava. Uskon, että ihan varmasti selviät vielä tästä ja löydät sen kivan perheen. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan toivotaan, vielä vaan ei taida edes oikein käsittää mitä tapahtuu... But only way is up!

      Poista
  7. Voimia ja jaksamista, Päivi!

    VastaaPoista
  8. No voi hitto!!

    Puun takaa ja täysin varoittamatta tai sitten pikkuhiljaa totuuden oivaltaen, ihan sama, sattuu joka tapauksessa ja kovasti! Hyväksi vielä muuttuu, ennemmin tai myöhemmin, tavalla tai toisella. Voimia tähän myllerrysvaiheeseen ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos rohkaisusta, blogistasi on luettavissa niin tekstistä kuin rivien välistä että hyväksi vielä muuttuu!

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)