6.5.14

Roma - amoR, blaah

Vietettiin Vappu Roomassa. Oli varattu matka aikoja sitten ajatuksella juhlia ikimuistoisesti parisuhteen vapppuista 20-vuotispäivää. Ikimuistoinen matkasta tulikin, vaikka se juhlaosuus siitä skipattiinkin. Lapset halusivat lähteä koko perheen voimin, sovittiin yksi sääntö ja luulin kahden aikuisen voivan seisoa neljä päivää vaikka päällään.


Nyt on sitten koettu tajunnanräjäyttävät ihmismassat Vatikaanissa ja saatu esimakua virkistävistä puutarhoistaan sekä uuvutusmarssittu läpi sen museoiden noin 50 taideaarteita pullistelevaa salia (todellakin once in a lifetime -juttu, hermo ei kestäis toistoa), nähty Sikstuksen kappelin väriloisto, Pietarinkirkon massiivisuus ja Pantheon herkkyys. 


Lounasta on nautittu Piazza Navonalla neljän virran suihkulähteen äärellä ja paikallinen kukkatori katsastettu. Minimalistisia espressoja on hörpitty, hyviä ja halpoja punaviinejä lipitetty, liian herkkua pastaa mätetty ja uskomattoman maukkaita jätskejä nautittu.On koluttu läpi Colosseumin ja Forum Romanumin raunioiden ja maksettu ylihintaa kimppakuvasta gladiaattorien kanssa, kiivetty Palatinolle, yhdelle seitsemästä kukkulasta pällistelemään kieron vaimon Livian kämppää. Niin diggaan keisarinnan ja keisari Augustuksen asumisjärjestelyjä! Circus Maximuskin on kierretty, tosin nelikon sijaan ihan vaan jalan.


Espanjalaiset portaat Piazza di Spagnalla on noustu ja laskeuduttu niin sateessa kuin paisteessa. Metromatkoista on selvitty ilman ryöstöjä ja koettu sekin miten aina ei mahdu mukaan asemalle ajavaan junaan. Taksien kyydissä on peruutettu rallivauhtia yksisuuntainen katu ja koukkailtu sataaneljääkymppiä siksakkia kaistalta toiselle.

 

Paikallisessa Kalliossa, Trasteveressa on syöty elämän parhaat carbonarat ja vedetty simpukoita haaviin urakalla, kosher-ravintoloihin vain kurkittu. Kujillaan on ihasteltu kuivuvia pyykkejä ja laskeuduttu tulvivan Tiiberin rantatörmälle. On löhöilty joen saaren nurtsilla, ihmetelty nurtsia parturoivaa lammasta ja kosken kuohuja sekä käräytetty nassu.


Päivää on paistateltu vehreässä ja helteisessä Villa Borghesen puistossa ja avauduttu oikein kunnolla ruusukauppialle. Miehen kävi mua niin sääliksi, että halusi ehdottomasti antaa itse mulle tulipunaisen ruusun :D. Fontana di Trevikin on nähty, mutta kolikkoa en suihkulähteeseen heittänyt. En aio palata ikuiseen kaupunkiin, tässä visiitissä oli ihan tarpeeksi. Koskaan ennen ei ole ollut niin ihanaa palata reissulta kotiin ja arkeen. 


Silläkin ettei enää voi jättää tiskejä vaan pöytään
ja kävellä matkoihinsa.


10 kommenttia:

 1. Melkein samanlaiset kokemukset kolmen muksun kanssa. Varmaan parasta olis olla miehen kanssa kaksin ilman mitään agendaa :) syödä hyvin ja vain katsella muiden hyörinää varjoisasta katukahvilasta kylmää valkoviiniä siemaillen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu,varsinnainen läpimarssi hokemilla "sit ku ussantunnilla puhutaan tästä, niin..." ja "sit ku hissantunnilla puhutaan tästä, niin...". Tätä reissua ei me todellakaan oltais tehty ilman lapsia ja tehtiinkin loppujen lopuksi vain ja ainoastaan heidän vuokseen. Seuraava matka voiskin olla johonkin varjoisaan katukahvilaan hyvässä seurassa kaikessa rauhassa ;)

   Poista
 2. Ennätittepä nähdä paljon reissullanne! Otetaan ne italialaiset jätskit -osuus uusiksi täällä kotikulmilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nih ja juuh! Alle kahvakuulaa ja päälle jädeä..?

   Poista
  2. Kuulostaa hyvältä! Ensi viikko tukossa, mutta miltä sulla näyttää toukokuun vika viikko?

   Poista
  3. Vielä ei ole sen työvuorot tiedossa, mutta ilmoittelen jahka tiedän. Huomenna kahvis ja vatsat..?

   Poista
  4. Eikun peruinkin ne...

   Poista
  5. OK, huominen olisi ollut vähän huono mullekin. Mutta palaillaan näihin jumppiin vielä piakkoin!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Onhan se sitäkin, mulla vaan jäi total paskanmaku siitä nieluun :D

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)