30.7.12

Baanalla


Kyllä on Helsinki antanut itselleen hienon 200-vuotipäivälahjan, Baanan. Ruoholahdesta Töölönlahdelle johtava entinen synkkä ja tarpeettomaksi tullut ratakuilu on saanut uuden uljaan ja aktiivisen elon kaupungin halkovana kevyen liikenteen väylänä.


Ylitin Baanan ensimmäisen kerran heti sen avajaispäivän, Helsinki-päivän iltana 12.6. ja tarkkaan sai katsoa ylitykseen ryhtyessään kumpaankin suuntaan, niin vilkas oli liikenne siellä heti alusta alkaen. Pikaisella ylitykselläkin tuli tunne että tänne on palattava! Kesän mittaan olemme pariin otteeseen käyneet sen polkemassa edestakaisin ja oleilleet pelialueillakin, ja tuntuu että koko perhe on koukussa Baanaan. Ihanaa että tällainen on Helsinkiin rakennettu! Siellä liikkuessa voi hyvin kuvitella olevansa suuremmassakin metropolissa, kertakaikkisen upea väylä!


Reitin varrelta löytyy useampi pingispöytä, koriskenttä, juoksuratoja, 


hauskoja graffiteja, puusiltoja steppailuun ja oleiluun, penkkejä istuskeluun, esteettömyyden huomioivia nousuväyliä kaupungin keskustaan, 


veikeä käyttäjälaskuri, tilataideteos ja ilahduttavia luontoelämyksiäkin.


Vanhan ratakuilun jylhiin kiviseinämiin on nimittäin jätetty kukoistamaan saumaväleihin juurtunut kasvillisuus heinineen, kukkineen ja jopa pienine koivuineen.


Rapauttaa kyllä kiveä ajan saatossa, mutta on ilo silmälle nyt vehreydessään tummaa kiveä vasten.


Tuntuu että kaupunki on saanut taas uuden ja houkuttelevan olohuoneen meidän kaikkien käyttöön. Nautitaan siitä urakalla ja otetaan iloa irti kesästä Baanallakin!

Vauhdikasta päivää!


2 kommenttia:

  1. Wau! Kiva kuulla näin hienoja uutisia vanhasta kotikaupungista. Monesti siitä ohikulkiessa tulikin mietittyä, mihin kaikkeen tuota aluetta voitaisiin käyttää. Hienoa, että lopputulos on näin käytännöllinen ja upea. Täytyypä joku kerta siellä käydessä käydä tutustumassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu, baana on kyllä kaupunkisuunnittelun kirkkaimpia ja yleisöä syleilevimpiä helmiä! nautinnollista tutustumista jahka saavut kotiseutumatkailemaan :)

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)