lauantai 14. maaliskuuta 2020

Ei tullut takki eikä liivi, tuli hame

Lempifarkut muuttuivat pari viikoa sitten jollei nyt ihan haaroista ratkenneiksi, niin puhkikuluneiksi, ja oli kerrankin ILO (!!) suunnata farkkuostoksille. Vanhoja, niitä rakkaita ja risaisia en kuitenkaan heittänyt roskiin, vaan pyykkiin, ja nappasin ne puhtaina mukaani Tilkkuterapiaan seuraavan kerran sinne suunnatessani. Muiden käynnistäessä pääsiäisompeluksia minä puuhailin omiani. Munakoreja ja pääsiäistyynyjä kun jo löytyy tehtyjen ompelusten listalta riittävästi :)


Leikkasin farkut poikki takataskujen alta. Lahkeista leikkelin tasaisia 25 cm pitkiä paloja, joiden keskelle jäi aina vanha sauma koristeeksi. Palat ompelin pötköksi, tikkasin näin syntyneet uudet saumat mustalla langalla (koska alkuperäisetkin tikkaukset ovat mustia) ja käänsin kaitaleen sivu- ja alasaumat kaksinkertaisiksi ompeleella. Farkkuneula oli tarpeen tässä työssä! Taittelin takahalkion koko pituudelle, ja ompelin läipäreen kiinni entiseen farkun vyötäröosuuteen. Halkion vahvistin vino-ompeleella.


Vyötärönauhaan ompelin vielä labelin, jolloin lopputulokseksi syntyi opea lainaten merkillinen hame. Luomuksen helma asettuu polvien yläpuolelle juuri riittävään korkeuteen niin että sillä voi ajatella töihinkin taas menevänsä jahka etätyösuositusajasta ja pandemiasta on selvitty, ja vapaalla hame ajaa asiansa useammassakin riennossa. Halkio on sen verran pitkä, että saattaa jopa fillarointi onnistua... Haastavin osuus kun lienee se jalan heilautus tangon yli ;)

Aurinkoista lauantaita, otetaan ilo irti kotoilusta rakkaiden kanssa ja ulkoilusta paisteessa nyt kun jumppasalit ja uimahallit ovat sulkeneet ovensa. Pusuja ja haleja viikonloppuun <3


14 kommenttia:

  1. Mä en ole ajanut polkupyörällä yli 20 vuoteen. Suomessa viimeksi. Täällä ei kukaan aja fillarilla, paitsi kuntopyöräilyä harrastavat ja heillä on sitten siihen hommaan sopiva varustus.

    Hieno hame. Ainakin mitä voin näin kuvasta päätellä :) Ja parempi hame kuin patalappu.

    Pusuja ja haleja sinne kans. Meillä oli kaupassa eilen suurempi ruuhka kuin joulun aikaan. Naapuruston "juorusivustolla" joku kirjoitti, että läheisessä dollarin kaupassa (siis kaikki tuotteet maksavat dollarin) oli ollut kahden naisen välillä käsirysy. Ihan ei selvinnyt mistä tappelivat, jostain laatikoista. Mä luulen, että niitä tuotteita olisi ollut takahuoneessa vaikka kuinka paljon lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätänykyä autottomana ajelen tosi paljon fillarilla. Ajoin autollisenakin, mutta nyt kuskaan tarakalla ja tangolla kampsuja, jotka ennen kulkivat takakontissa. Lumeton talvi on sallinut mun fillaroida nyt ympäri vuoden, jotain hyvää siis siinäkin.

      Kiitos ja 😘. Täällä myös some kertoo vessapaperista tapellun jossain kaupassa lähipäivinä. Hassua hamstrausta toi paaleittain hilloaminen. Kotivaran ymmärrän, mutta toi hamsterointi ihmetyttää, kun keskusliikkeet kertovat tavaran ja ruoan riittävän ja lisää tilatun moninkertaisesti.

      Poista
    2. Mä pyöräilin Suomessa tosi paljon. Kaipaan sitä kyllä, sillä esimerkiksi lähikapassa olisi sukkelampi käydä pyörällä kuin lähteä aina autolla. Ehkä mä vielä jonain päivänä järkytän kaikki ja menen pyörällä. Tosin ei ole telineitä tai muuta mihin sitten pyörän jättää.

      Poista
    3. Ehkä sun pitää alkaa taas fillaroida! Osin siksikin että saat selville millaisia järkytyksiä moinen asia aikaansaa 🤣

      Poista
  2. Kyllä tuo hame varmasti käytöltään tulee olemaan pidempiaikaisempi kuin munakori ;) Itsellä vielä työt kutsuu ellei tämä pandemia suurene, kuten pahoin pelkään. Viikonloppu menee kotona ja ulkolenkillä, vältellen muita. Aurinko onneksi toi iloa tähän päivään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännityksellä odotellaan täälläkin miten koulujenkin osalta tilanne etenee. Vaikkei ole suljettu, niin kuulemma monet aikovat olla pois ja osa oli jo viikolla. Viikonlopustakin peruuntui jo heti useampi ohjelma, joten riennot lähinnä ruokakauppaan ja tuulisille rannoille lenkkeilemään, muuten kotoilus. Ihanasta paisteesta sai kyllä tänään nauttia niin ulkona kuin sisällä 💛

      Poista
  3. Näppärä hame. Farkkukangas on vaatekangas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oikein odottelen että pääsen näppärää käyttelemään!

      Poista
  4. Hyvistä farkuista ei vaan raaskisi luopua - sivuvintissä vino pino odottaa uutta elämää jossain uudessa olomuodossa. Farkut forever!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yes, toivottavasti saat pian idean mitä niistä loihtia!

      Poista
  5. Kohta on kesä ja päästään varmaan silloin jo ulos ihan vapaasti kuljeskelemaan ja saat tuuletella hametta mielin määrin. Siitä tuli niin makee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja sitä tuuletusta niin odotellen❣️

      Poista
  6. Tulipa siitä kiva. Kohta varmaan tarkenee hameilla, onhan melkein huhtikuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oikein odotan että tästä nykyisestä verkkareissa hiihtelystä pääsee taas hamemoodiin 😊

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)