sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Joulupäivä joulutalossa

 
La Maison de Quilt, tilkkuilijan talo uinuu joulurauhassa. Talo on oikeastaan myös joulutalo, onhan siellä joulu joka päivä! Kuistia koristavat ympäri vuoden jouluinen ovikranssi ja jouluruusu niin kukkalaatikossa kuin kaiteen köynnöksessä. Myös jouluiseen asuun sonnustautunut puutarhatonttu istuu aina nurkassaan.  


Tänään joulutalossakin on joulupäivä. Aivan kuten nukketaloa ympäröivässä lastenhuoneessakin on. Tilkkuilija on sulkenut ompelimon jo muutama päivä sitten ja ryhtynyt jouluvalmisteluihin talon yläkerrassa. Hulda on käynyt jo marraskuun loppupuolella, ennen pakkasia, pesemässä talon monet pikkuruutuiset ikkunalasit ja kiillottanut ne hohtaviksi sanomalehtipaperilla.

Alakerran ateljeessa menneistä kiireisistä joulunaluspäivistä muistuttavat vain myyntipöydälle unohtunut kangaspakka viimeisen joululiinaostajan lähdettyä puodista, sekä piirongille jäänyt valikoima mureita pikkuleipiä, joilla asiakkaat saivat herkutella vuoroaan odotellessaan.

Ompelukone on puhdistettu pölystä joulun kunniaksi ja mitta riisuttu kaulassa roikkumasta siistille rullalle koneen kulmalle odottelemaan tulevaa arkea. Kuusen juurella ja ikkunasyvennyksessä odottelevat vielä avaamattomat lahjapaketit Tapaninpäivän jouluvieraita saapuvaksi.


Kiireet ovatkin aatonaattona siirtyneet talon keittiöön, jossa on valmistunut pikkuleipien lisäksi talon kuulu kirsikka-suklaakakku, kosteahko hedelmäkakku, joulumakkaroita ja muhevia laatikoita juureksista. 



Herkullinen tuoksu leijui pitkin taloa astioiden kilinän säestyksellä kyökistä vielä aattoaamunkin aina joulurauhan julistukseen saakka. Aattoiltana tilkkutaiteilija palasi kynttilöin valaistuun ateljeehen kuusen juurelle aukomaan ystäviltä, sukulaisilta ja asiakkailta saamiaan kauniisti käärittyjä paketteja. Korillinen tuoksuvia kylpysuoloja ja voiteita oli erityisen mieleinen lahja. 

Tilkkuilija laski itselleen illan päätteeksi nautinnollisen höyryävän kylvyn ja solahti tuoksuvaan vaahtoon rentoutumaan. Jaahas, Aku Ankan joulunumerokin on päätynyt tänne luettavaksi. Ei kovin naisellista… Myös uudet pehmeät pyyhkeet löysivät jo näköjään tiensä kylpyhuoneeseen. 










Kylvyn päälle saattoikin tepsutella suoraan viereiseen ullakkokamariin, joka sekin on sisustettu jouluun punaisin tekstiilein aina mattoa myöten. Lipaston kulmalla hehkuu herra A:lta saatu tulipunainen jouluruusu ja peilin pielukseen ovat jo päätyneet häneltä saadut ihanat ruusukivihelmet. Sängyllä odottivat J. Irwingin uusin teos ja Geisha-suklaat, kumpaisetkin paketeista vasta käärittyinä. Miten hyvin hänen mieltymyksensä tunnetaankaan!



Paketeista paljastui enemmänkin näitä jouluisia herkkuja; kirjoja ja suklaata. Niitä löytyykin nyt joulupäivänä jo sieltä täältä pitkin taloa; lukemaan houkuttelevista ikkunasyvennyksistä, olohuoneen divaanilta, sieltä yläkerran makuuhuoneestakin. Kuvasta päätellen myös shakkinappulat
ovat tainneet olla suklaisia! Vai mihin muuallekaan tonttuherrat ovat mahtaneet pelissä syödyiksi tulleet nappulat jemmata???  
Tapaninajelijat täyttävät tuolloin talon naurulla ja jouluisilla lauluilla. Kakut tekevät kauppansa ja Saksasta vasta saapuneesta laatikosta otetaan jo heti aamusta valmiiksi esille hennot jouluposliinit. Mahdatko Sinäkin tuntea nenässäsi joulukahvin kaardemummaisen tuoksun?


Sadunhohtoista joulunaikaa Sinullekin!




6 kommenttia:

  1. Päivi28/12/11

    Kiitos, sitä on ollut hauska rakennella :)

    VastaaPoista
  2. Herrasiunaa! Kylläpä löytyy nykyään ihan kaikkea pieneen kotiin :) Huikea talo. mahtasko jostain löytyä sellasta Peppi-taloa :) mulla olis kaikki vähän vinksin vonksin hih

    VastaaPoista
  3. Ja talon varustelutaso vaan nousi kohden joulua niin ettei kaikki kerinnyt kuviinkaan mukaan :). Onhan niitä Huvikumpujakin markkinoilla, ainakin 2 kokoa. Ja sit on myös kursseja, joissa itse tehdään talo!

    VastaaPoista
  4. Pitää googlata :) Kiittis!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)