3.4.12

Terassikelejä odotellessa

Kävin viikonloppuna virittäytymässä jo ensimmäisiin terassikelien odotuksiin Kellokoskella kuuluisan sairaalan kupeessa. Aivan sairaalaa vastapäätä sijaitsee ihastuttava, aavistuksen rähjäromanttinen tai muuten vaan nykyään boheemissa kuosissa oleva vanha ruukinmiljöö. Nautin rinsessallisessa seurassa vanhassa makasiinissa ihanan aamiaisbrunssin ihastuttavassa Kinuskilla kahvilassa.

Seuralaiseni oli houkutellut meidätkin sinne aamutuimaan herkullisella postauksellaan aiemmin talvella. Vatsa täynnä italialaisia ja espanjalaisia munakkaita, vastapaistettuja sämpylöitä ja muffineja sekä mehukkaita hedelmiä ja herkullisia juomia saimme vielä jälkkäriksi kuulla paikan iloiselta emännältä tulevia suunnitelmia kesäksi.


Makasiinia vastapäätä kun on raunio, jonka kahvilan ja kaupan pitäjät ovat raivanneet romusta, rakentaneet esiintymiskorokkeen ja sisustaneet jo talveksikin paikkaa tallilyhdyin autioissa ikkunoissa tuikkimassa. Voin sielun silmin nähdä pienet bistrojen taittotuolit ja pikkupöydät rauniossa viimeistenkin lumien sulettua, villiviinin kiipeilemässä kesän mittaan pitkin nyt vielä rujoja betoniharkkoseiniä ja kurkottelemassa ikkuna- ja oviaukoista kohden taivaita. Kenties värikkäitä paperilyhtyjäkin elokuun pimenevissä illoissa ja ennen kaikkea elävää musiikkia estradilta pitkin kesää.


Tänne pitää palata kesällä, lähde mukaan!


PS. Terassikelien kylmäharjoittelun voi jo tuota pikaa aloittaa kuumasti saunan lauteilta viileälle terassille viuhahtamalla

4 kommenttia:

 1. Messissä :) tulee varmaan mopoiltua Kinuskillaan kesällä useamminkin.

  VastaaPoista
 2. sä saat varmaan kantiskortin sinne :). vai onko sulla jo? jep, kesäkimppamatkailukohde ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) ei mut kiva kun saatiin viimeksi "kantispöytä"

   Poista
  2. totta, ihanaa kokonaisvaltaista asiakkaan huomioimista! tuollaisen koettuaan sinne palaa kyllä ihan varmasti.

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)