24.5.12

Neiti Keväästä Rouva Kesäksi
Kalenterin mukaan on vielä kevät, mutta kyllä kuulkaa tää jo ihan kesää on! Viikolla tuli vastaan ensimmäinen paljain varpain kävelijä. Ja siis ihan keskellä Helsingin keskustaa! Itsellä on jo ensimmäiset laastarit jalassa kun korkkari pääsi (ylläpipylläri) hiertämään heti tuoreeltaan sukatonta ihoa. Miten sitä ei vuodesta toiseen saman virheen toistamalla mitään opi?!? No, varpaissa on kuitenkin pirteän oranssi kesälakka ja niitä voi omaksikin ilokseen jo sandaaleissa vilautella.

Eilisiltana tuli siipan ja ystävien kanssa korkattua terassikausi tanssikurssin kurssijuhlan merkeissä. Paistuvan makkaran tuoksua viereiseltä notskilta nuuhkiessa leijuin ihan täysin juhannusfiiliksiin. Ja kyllä kesään siivittää sekin että aamukammassa on enää muutama piikki: reilun viikon päästä rakkaat ja suloiset kakarat pakataan autoon ja kärrätään isovanhempien hoteisiin kesälaitumille! Vaikka siis meillä siipan kanssa vielä työt jatkuvat, niin kotityörintamalla alkaa meilläkin loma, jipijajee!!!

Vaikka olen tässä viikon varrella muuttanut terassin yhdeksi ruukuista rönsyileväksi kasvimaaksi, näkyy siellä vielä takaumia menneestä vuodesta:
v  syksystä muistuttaa mökiltä kerätyt ja kranssiksi pujotellut ruusunmarjat
v  talvesta taas kynttilälyhty, jota on mukava poltella vielä sateisina kevätiltoinakin
v  keväästä hentoinen hortensia, joka talvehti takapihalla ja pääsi taas viheriöimään parvekkeelle (vaikka kuvasta ei näy, niin kyllä se viheriöi!)
v  kesään siivittävät aurinkotuoli ja Hangon hiekkarannoilta viime kesänä poimitut simpukankuoret.


Aah, enää hetki ja sitten on virallisestikin kesä!

6 kommenttia:

 1. Ylläripylläri, eka rakkula täälläkin varpaassa. Minä ja kesäkenghät ei taideta tykätä toisistamme. Italialaisista turisteista taitaa meidän kevät tuntua talvelta. Bongasin niitä tänään toppatakit päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. suotakoon se italiaanoille. mä sen sijaan törmäsin alkuviikon ihanissa helteissä pariin etelä-helsinkiläisrouvaan, joista toisella oli pitkähkö toppatakki ja toisella toppaliivi. ja se liivimama nousi just maasturistaan eli ehkä autossa on turhankin tehokas ilmastointi ;). anyhow, meinasin siinä capreissa ja sanndaaleissa näkyä ihmetellessäni saada lämpöhalvauksen pelkästä ajatuksesta kääriytyä vielä toppaan!

   Poista
 2. Kumma juttu, että tämä kesän ensimmäinen korkkarikävely tuo itse kullekin rakot jalkoihin. Mutta on se vain niin ihanaa, kun kesä tulee! Onneksi kesälomaankaan ei ole niin kauhean pitkä aika. Milloin lähdet lomille? Ehditkö pitää vielä käsityöillan ennen juhannusta?

  Oikein ihanaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips!
   Heilun vielä enemmänvähemmän kaupungissa koko kesäkuun, joten käsitöille varmasti löytyy aikaa useampanakin iltana. Mua houkuttais kovasti mennä väkertämään ja kahvittelemaan käsityöliike Snurreen Hietalahdentorin reunalle, entiseen Elosen leipomoon ;). Saanko innokkaita mukaan seuraksi???

   Poista
  2. Hei,
   kahvittelu Snurressa kuulostaa hyvälle. Lähden itse lomailemaan jo 8.6., joten tiukalle menee... ensi viikonkin kalenteri on aika täyteen ahdettu. Voi olla, että tämä jää kesäloman jälkeiseen aikaan. Harmillista... mutta ehdottomasti mennään jossakin vaiheessa käymään Snurressa!

   Poista
 3. heipskukkuu!
  nyt olis pikainen suunnitelma mennä sinne (snurre, hietalahdenkatu 6, ratikka 6 tuo torin laidalle melkein puodin ovelle) pienemmällä tai vaikka isommallakin porukalla ke 6.6. klo 15 jälkeen. puoti on auki klo 17.30 saakka, joten mukaan vaan jos aikataulut antaa myöden!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)