25.5.12

Haastetta kylliksi: Gloriosa Rotschildiana, osa 2


Hellästä hoidosta huolimatta huonolta näyttää. Tai huolimatta ehkä jopa ylihuolehtivasta hoidosta, saattoi nimittäin jossain vaiheessa tulla kasteltua turhankin reippaasti, ja siirreltyä mukamas ruukusta parempaan kesken kaiken juuren kukoistukseen heräilyvaiheen…

Jossain vaiheessa kevättä kyllästyin siihen että eteinen ja aula muistuttivat kasvihuoneita, ja siirsin ruukun lasitetulle parvekkeelle tomaatin taimien kanssa. Ehkä siellä sittenkin on vielä liian koleaa ja versoa ei ala pukata. Pitääköhän mun nyt roudata se takaisin sisälle??? Ilmeisesti! Hmph…


Anyhow, aikaa istutuksesta on kulunut reilusti enemmän kuin se jostain löytynyt tieto kuudesta viikosta, eikä mullan pintaan ole pukannut yhtikäs mitään esille. Ei vaikka olen pannut noi suloiset leppiksetkin toivottamaan hentoista taimea tervetulleeksi parvekkeellemme!

Varovasti kuopsuttelin pintamullan auki, ja eihän sieltä mitään uutta paljastunut. Juuripötkylä näytti tasan tarkkaan samanlaiselta kuin tuossa pussissa mulle matkustettuaan. Hitsiläinen että harmittaa! Ja vähän pelottaakin että onko tullut sössittyä koko homma... Pitäis päästä puutarhurioppiin ja ottaa ehkä uusi yritys.

Tässä surussa voi lohduttautua sillä että raparperi, ruohosipuli, herneet, basilikat ja tomaatit kukoistavat, persiljat ja tillitkin sinnittelevät. Myös takapihalla talvehtineet kolme hortensiaa ovat kaikki vihreästi elossa kiinni ja niin kiehtovina, joka päivä pukkaa uutta lehteä esille. Aamuisin pitää tassutella partsille niitä ihastelemaan ja illalla kotiin palatessa rientää ihmettelemään mitä päivän aurinko ja lämpö ovat niille tehneetkään. Sais tehdä sitä kyllä jo keijullekin!

So far R.I.P. keijunköynnökseni...
Ja sen jälkeen teekin kukoistava ylösnousemus!!!

2 kommenttia:

  1. Lähetän rakkautta Gloriosalle :) nouse, nouse !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos, käyn hönkäilemässä vielä rakkausterkut varon vuoksi mullan päälle. tuleehan sit sitä hiilidioksidiakin josko vaikka ryhtyis rupeamaan yhteyttämään ihan urakalla ;)

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)