torstai 19. helmikuuta 2015

Yksi kasvun tarina

Seuraan mainiota, kielellisesti kutkuttavaa ja aina ajatuksia herättelevää "Kasvun tarinoita" -blogia, jossa eronnut Nainen tunnelmoi eloaan sangen värikylläisesti. Tovi sitten ajatukset suorastaan jumiutuivat "Viiden kohdan teoria" -tekstiin, niin korkealta ja kovaa se kolahti! Miehiin pettynyt Nainen listasi unelmamiehensä ominaisuudet näin:

"Sanotaan vaikka niin, ett Nainen haluaisi kumppaninsa edustavan seuraavaa; Uskollinen, suvaitsevainen, sivistynyt, älykäs, hauska, sosiaalinen,  käytännöllinen, intohimoinen, spontaani, liikunnallinen, pitää lapsista ja koirista, on väleissä menneisyyden ihmisten kanssa, omaa samat kiinnostuksen kohteet, osaa antaa ja vastaanottaa rakkautta, hellii, on suht omanikäinen, tykkää kaupunkilomista, tarpeeksi pitkä, kohtuullisen hyvin toimeentuleva, arvomaailmaltaan samankaltainen, tupakoimaton, alkoholisoitumaton, väkivaltaa inhoava, avoin, rehellinen, utelias oppimaan uutta ja kehittämään itseään, kiinnostunut terveydestä, pukeutuu tilanteeseen sopivasti, keskustelutaitoinen, syvällinen, halukas sitoutumaan…. jne. Viisi näistä. Viisi??? "

Nyökkäilin joka kohdassa. Taas joku oli käynyt mun pään sisällä kirjoittamassa ostoslistan jota mä en koskaan kirjoittanut, kosken ehtinyt. Mun listaan olisi tullut ehkä vain musikaalisuus ja kaupunkilainen erähenkisyys noiden päälle, toisaalta niistäkin jälkimmäisen vaateen tai ominaisuuden saa hyvin mahdutettua myös kohtaan "omaa samat kiinnostuksen kohteet". 

En ehtinyt kirjoittaa listaa, koska kaikilla noilla tärkeillä ominaisuuksilla varustettu mies ehti myydä ja markkinoida itsensä elämääni ennen kuin edes aloin suunnitella listan laatimista, eli siis totaalisen väärään aikaan itse itselleni laatimalla aikataulusuunnitelmalla! Aikana, josta piti olla vielä hurjan pitkä aika aikaan jossa edes vilkaisen ympäröivää miestarjontaa nähdäkseni millaisia hemmoja on ylipäätään jäänyt jäljelle, ja mietin haluaisinko sen vähiten huonon seurakseni vaiko en sittenkään.

Onneksi tuli häiriköimään ja sotki mun aikataulusuunnitelmat. Oli pakko ratkaista uskaltaako hypätä jo nyt kyytiin. Oli pikaisesti kasvettava uudelleen rohkeaksi ja entistä heittäytyvämmäksi. Versottava uutta ja hylättävä vanhaa. Onneksi kasvoin ja uskalsin, yhtään ei päätä huimaa enää. Nyt on hyvä ja levollinen olo, vatsakin täynnä eksoottiisia pöperöitä ja kotileipoista pullaa. Kumpikin meistä on tahoillaan käynyt rähmällään, ja tietää myös kuinka valtavan paljon toiseen on sattunut, ja hetkittäin sattuu himpun verran edelleen. Ei halua satuttaa eikä tulla satutetuksi samalla tavalla toiste.


Tiukka tiivistys viiteen oli Naisella perusteluineen tällainen:

"Henkisesti tasapainoinen
Parisuhdeorientoitunut
Terveet elintavat
Hyvää seuraa
Ulkoisesti miellyttävä

Näihin viiteen on saatu dumpattua aika monta oleellista juttua. Henkisesti tasapainoinen ihminen ei lyö, ei harrasta valtapelejä, piilottele kaapissaan luurankoja. Parisuhdeorientoitunut haluaa sitoutua, on uskollinen ja valmis tekemään asioita suhteen eteen. Terveet elintavat, niitä tuskin tarvitsee edes avata. Hyvää seuraa oleva mies on keskustelutaitoinen, hauska, älykäs ja tykkää pitkälti samoista asioista, kuin Nainen. Muutenhan hän ei olisi hyvää seuraa, heh. Ulkoisesti miellyttävä omistaa muutakin kuin ne kauhtuneet verkkarit, ajaa parran, hoitaa hampaansa ja tuoksuu hyvältä. Kiiltokuvaa tai salihemmoa Nainen ei  edeshalua." 


Naisella on todellakin sanat hallussaan! Huiman upea tiivistys hämmentävän täydellisestä, ja siksikin pitkästä listasta. 

Allekirjoitan edelleen kaiken tästä asiasta kirjoittamansa.

 
 

18 kommenttia:

  1. Rohkeus on uskallus tehdä asioita välittämättä pelosta, kivusta, vaarasta, epävarmuudesta tai pelottelusta. Rohkeus on yksi kardinaalihyveistä. Kardinaalihyveet ovat äärimmäisiä hyveitä, joiden varassa riippuu koko inhimillisyys (sanoo Aristoteles) =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatuaan niin kovaa ja niin yllättäen päin näköä taholta jolta vihoviimeiseksi uskoi niin käyvän, niin rohkeutta sai kaivella kyllä urakalla esiin. Pelko, kipu ja epävarmuus ovat tiloja, joihin ei missään nimessä haluaisi tehdä isompaa paluuta, koska uskon niidenkin kestolla olevan joku maksimi ja kuvittelen käyneeni tosi lähellä sitä.

      Nyt olo on suorastaan äärihyveellinen, kun lukee viisaita sanoja siitä miten onkaan taas lisännyt inhimillisyyttä elossa ;) Kiitos noista lauseista <3

      Poista
  2. Anonyymi19/2/15

    Oi miten ihanaa!! Nauttikaa ja antaa mennä vaan <3 <3 t. Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Näin tehdään, käskystännekin Mrs. JustMarried <3

      Poista
  3. Anonyymi20/2/15

    :-) hauskaa viikonloppua!! :-)

    VastaaPoista
  4. Hienoa, että uskalsit hypätä kelkkaan. Elämä ottaa, mutta myös antaa :)

    VastaaPoista
  5. Anonyymi21/2/15

    Ihania uutisia! Onnittelut!

    kaima :)

    VastaaPoista
  6. "Sydän"

    Ps. Tää kädetön ei osaa sellaista kuvaketta tehdä ;)

    VastaaPoista
  7. Reetta23/2/15

    Ymmärsinkö oikein .....<3

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)