15.5.15

Niin hyvä mieli

Miten sitä voikin ihmiselle tulla niin hyvä mieli niin monista asioista ihan vaan yhden ja ainoan päivän aikana? Alkaen siitä että saa herätä arkivapaaseen auringonpaisteessa, siitä että voi nauttia aamukaffinsa hipihiljaisuudessa, siitä että voi tuntea itsensä vähän noidaksi polkiessaan aamunraikkaassa ilmassa mökille uusi luuta fillariin kiinnitettynä, vähän kuin olisi lennähtänyt luudalla tiluksille...?
 
Siitä että matkan varrella aasialaisten pitämä kaffila on pyhäpäivästä huolimatta auki, ja uunituoreet korvapuustit tiskissä houkuttamassa. Siitä että puusti maistuu taivaallisen hyvälle, kun sen nauttii termoskaffen kanssa uudella kuistilla auringossa istuen.
 
Siitä että mussu tekee puolikkaan pesueensa kanssa yllätysvisiitin Villa Mörskälle, ja tuo tullessaan herkkua kaardemummapannaria maalarille. Siitä ettei maalisissa vaatteissa voi heitä halia, vaan joutuu suukottelemaan ;). Siitä että saa vaihdettua ylijääneet kattohuovat pariin skumppapulloon vajaa samalla tyhjentäen ja jo hyvissä ajoin juhannusjuhlia ennakoiden.
 
Siitä että pussillinen multaa tekee ihmeitä lahoavasta pöllistä, risuaidasta ja pihanraivausmateriaalista kyhätylle kohopenkille. Tekee siitä hoidetun näköisen, muttei vielä alueella kielletyn kasvimaan näköistä...
 
 
Siitä että yksi naapuri tulee talven jälkeen moikkaamaan, toinen naapuri käy evästauolla rupattelemassa ja kolmansille käyn itse esittäytymässä. Siitä kuinka hyvältä tuore ruisleipä maistuu, ja kun sen saa vielä lisäksi nauttia ulkosalla.
 
 
Siitä tietenkin että kesäkukat alkavat löytää paikkaansa terassin rappusilta ja pieniä miniatyyripuutarhojakin rakentuu. Siitä että mustikka on jo raakileina ruukussa kukoistamassa. Siitä että viime kesänä  lahjaksi saatu hortensia pukkaa tomeraa kasvua talvisessa valeistutuksessa, ja että sen saa nostaa taas ruukkuun huiman upeaan kukkimiseen valmistautumaan.
 
 
Siitäkin että sade huuhtoo uutta terassia ja istutuspuuhissa multaantuneita ruukkuja. Siitä että sade myös keskeyttää päivän mittaan väsähtäneen maalarin työt  ja "pakottaa" lähtemään kotiin purkamaan pyykkivuorta. Siitä että se purkautuu kiitettävästi. Hyvä mieli myös hiljaisesta kodista ja mukavasta sängystä, jolle lopulta köllähtää lopen uupuneena kasvot tuulesta ja auringosta punoittaen. Niin hyvillä mielin.
 
 

17 kommenttia:

 1. Kun tätä lukee, tulee itsellekin hyvä mieli. Kiitos siitä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, tällaista palautetta lukiessa mieli vain lisää "hyvenee"! Aurinkoista viikonloppua :)

   Poista
 2. Päivi, olen niin iloinen, kun sinä olet ihan pilvissä, vaikka samalla fyysisesti möyhit maata ja ihan lentelet luudalla! Kerrassaan ihanaa luettavaa! Kyllä se nyt on vaan niin, että sinulle aurinko paistaa, vaikka sataisi. Hyvä niin.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi15/5/15

  Jes voi että upeeta!! Ihanaa, Päivi!! <3 t. Anna

  VastaaPoista
 4. Positiivisuus ja hyvä mieli on niin ihanaa! Kiitos, kun jaoit sitä meille lukijoillekin:)

  VastaaPoista
 5. Hyvän mielen eloa siellä mörskällä vietetään.

  Me käytiin siinä kulmilla anopin kasvimaalla ja voi että sieltä napsituista ensimmäisistä RAPARPEREISTA sain iloa ja hymyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vietellään :). Oi mä niin ihailen niitä kasvimaita aina siitä ohi kulkiessani! Saa nähdä oonko jo ensi keväänä jonottamassa vuokrapalstaa itselleni...

   Poista
 6. Hyvän mielen eloa siellä mörskällä vietetään.

  Me käytiin siinä kulmilla anopin kasvimaalla ja voi että sieltä napsituista ensimmäisistä RAPARPEREISTA sain iloa ja hymyä :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos hyvän mielen jakamisesta!

  VastaaPoista
 8. Oma, hieman apea mieli muuttui iloisemmaksi! :) kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, kuis nyt niin? Hyvä jos vähän helpotti..

   Poista
  2. Muutokset, muutokset....helpotti, kiitos! 💜

   Poista
  3. No niin arvelinkin. Onneksi on ollut ja tiedossakin onnellisia muutoksia.

   Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)