lauantai 21. helmikuuta 2015

Hiihtolomailua

Hiihtolomalla oloa hiihtämättä. On peruttu elämämme lähes ensimmäinen matka Alpeille, treffit suksivuokraamossa ja hyvissä ajoin varattu fondueillallinenkin. Katseltu vain Facesta kaverien lumisia lomakuvia vuorilta ja rinteiltä. Keksitty muuta puuhaa niin muksuille kuin mammallekin.

On aloitettu laskeutuminen lomafiilikseen seuraamalla komeita ja kauniita vanhojentanssijoita, joista komeimmat ovat tietenkin he rakkaimmat; esikoinen ja bestiksensä. Joka tapauksessa ne koulun komeimmat pojat ;)

Kuopus on saanut laulaa kuorokaverien kanssa lähes viikon, treenannut kerralla viiden tai kuuden viikon edestä Bachia. Neiti on päässyt tyttöjen kanssa mummin hellittäväksi ja lellittäväksi lumisiin maisemiin, joista mami on saanut 
rakkaita kuvaterveisiä työpöydän ääreen.



On juhlittu ystävänpäivää, joka pitkästä aikaa tuntuikin tänä vuonna taas enemmän Valentinen päivältä. Valentinuksenvieton lomassa ajatukset pyörivät ystävässäkin, joka teki tuosta päivästä itselleen ikimuistoisen astelemalla alttarille <3


On jätetty nuhaisina, yskäisinä, kurkkukipuisina ja kuumeisina väliin niin Laskiaissunnuntai kuin -tiistaikin, annettu muiden laskea pulkkamäet pitkien pellavien toivossa ja kauhoa hernerokat naamariin. On ajeltu tuttuakin tutumpi mökkimatka ja siellä sitten kompensoitu ohi suun menneet pullat moninkertaisesti Laskiaistorstaina, niin hillolla kuin mantelimassalla.


On paettu kotonakokkailua laivan buffetpöytään, eteläisen naapurin herkkuja notkuviin kaffilapöytiin ja kotikulmien grilliravintoloihin. On tankattu kaloreita paljon, mutta kulutettu tällä urheilulomalla niitä vain vähän.


On siirrytty sängyiltä soffille ja taas takaisin punkkiin. On niistetty valuvia nokkia, irvistelty pahanmakuisille Strepsilseille ja tankattu tujua Buranaa. On luettu, pelattu, katseltu isompia ja pienempiä ruutuja, saunottu, polteltu kynttilöitä, tuijoteltu takkatulia ja aina sopivin väliajoin torkuttu.


On etelänreissussa maleksittu hitaasti kukkatori päästä päähän, 
ihmetelty kukkien hintaa ja määrää vain himpun meitä etelämmässä, ja valittu hartaudella kaikesta tarjonnasta kotiin se kaikkein kaunein. Maksettu siitä seitsemän euroa. 
 


On iloittu kevään lähestymisestä niin siellä kuin vettä valuvilla ja tihuttavilla kotikulmilla, ja tajuttu hiihtojen jääneen hiihtämäti omalta osalta tänä talvena. Mutta hittojakos sen on väliä kun tilalle on saatu aikas paljon muuta mukavaa, ja hiihtää nyt ehtii ensi talvenakin! Huomenna vois yrittää jaksaa vielä niihin jumppiinkin mennä. Mañana...




12 kommenttia:

  1. Anonyymi21/2/15

    Oi ihana, kiitos Päivi <3 ja olipa kiva lukea teidän hiihtolomaviikosta aah herkullisten kuvien kera :-) t. Anna

    VastaaPoista
  2. ihanat kuvat ja lomakin! rentoa, kiireetöntä, herkuttelua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Loma om kieltämättä ollut oikein leppoisa tällä hidastetulla tempolla mennessä :). Nautinnollinen niiskutuksesta huolimatta!

      Poista
  3. Potemista lukuun ottamatta tuohan on ollut ihan täydellinen loma! Täälläpäin lomaillaan tulevalla viikolla, saa nähdä, mitä saan saldoksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän tämä on ollut :). Lomasaldojasi odotellessa...

      Poista
  4. Voi mikä loma! Kuinka pitkiä ne hiihtolomat Suomessa ovat nykyään, 3 viikkoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä loma, ja ihan viikkoon mahtui tuo kaikki hiihtämättömyys :)

      Poista
  5. Ihanaa tekstiä, niin rentoa fiilistä! Muuten laskiaistorstain pullat on paljon parempia kuin tiistain. Mukavaa viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä se oli, rentoilua! Olosuhteiden pakosta :) Mäkin tykkään enemmän laskiaistorstain pullista kuin -tiistain! Ainakin tänä vuonna olivat paljon maistuvaisempia...

      Mukavaa viikkoa sullekin!

      Poista
  6. Erityisesti tuo soffilla ja sängyillä vetelehtiminen on oivallista lomanviettoa.
    Onneksi ei taudit ihan niskan päälle päässeet.
    Ja tosiaan, aina sitä ihmettelee noita kukkakimppujen hintoja tuolla naapurissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ne on vetelehtelyn aatelia suorastaan! Kyllä tänään toimistolla oli melkoiset vieroitusoireet ;)

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)