maanantai 23. helmikuuta 2015

Kevättä ilmassa

Viikonloppuna se alkoi! Parvekkeella aurinkotuolissa istuskelu nimittäin. Takuuvarma kevään merkki. Oli kevättä ilmassa vaikkei aurinko kovasti pilkahdellutkaan, mutta istua tarkeni ilman toppatakkia lasitusten takana.  Siitä vinkkelistä oli hyvä tiirailla ympärilleen, ja miettiä mitäs ryhtyis rupeamaan.


Vielä ei kovin paljoa voinut ryhtyä. Ei antanut myöten kunto eikä kelit. Mööbleerausta tai edes paikkojen pöllytystä ei flunssalta viitsinyt pahemmin tehdä, ja kylvöjäkään ei vielä voinut täällä lähestulkoon viileässä ulkoilmassa käynnistellä. Sisällä taas en sitä puuhaa tänä vuonna yksinkertaisesti vaan viitti.

Jonkun tarpeettomaksi tulleen, tai oikeastaan vaan pirun ruman hyllyn raahasin roskikseen, pulkat kellariin ja muuten lähinnä pohdiskelin. Sisään pitää hankkia uusi ruokapöytä, sitten vanhan saa partsille aamukaffepöydäksi. Tuolit ovat jo pinossa odottamassa kaffittelijoita. Vanha työpöytä päätyi paikoilleen parvekkeelle pitkään haaveilemakseni istutuspöydäksi.

Piskuiset jouluhavut viheriöivät vielä terhakasti, ja saavat toistaiseksi sen puolen parvekkeella hoitaakin. Laventeli ja rosmariini ovat kovin ruskeita ruukuissaan, mutta oksia varovasti taivuttaessa ihanat tuoksut paljastivat kumpaisenkin talvehtineen isoissa ruukuissaan, jipijajee!


Persiljakin saattaa pärjännyt hengissä, se selviää jonkin verran keväämmällä. Nyt maa on taas hetken valkeana illan räntäsateen ja pakkasen päälle. Iltapäivällä tuskin enää. Sirkusvalot laventelin juurella yrittävät kovasti latautua loistamaan, vaan kovin vähäistä on tuo tarjolla ollut aurinkoenergia ollut viime aikoina, joten kirjava valoloistekin on jäänyt tyystin väliin. Lyhtykoisot saavat hehkua säilöntäpurkeistaan väri-iloa meille partsilla piipahtelijoille.

Yhtä vahvalla kasvuennusteella ei sitten enää mennäkään sisällä! Kasvitieteellisestä saadut pistokkaat, sittemmin uhkeiksi roihahtaneet palsamipelargonit eivät päässeet talvehtimaan viileään, vaan viettivät lepokautensa vääräoppisesti patterin läheisyydessä. Mulla kun ei ole viileää verantaa tai maakellaria. Siltä ne reppanat sitten tasan tarkkaan näyttävätkin...

 
Saas nähdä millaista kevään tuoksua näistä on ilmoille tulvahtamassa...
 
 

4 kommenttia:

  1. Jee.. kyllä se kevät sieltä puskee... myös täällä...odotan odotan!

    VastaaPoista
  2. Aamulla oli kevättä ilmassa, kun aurinkokin paistoi. Semmoiset pari tuntia. En vaan ehtinyt siinä ajassa kevääntyä, mutta ehkä joku toinen päivä. Ehkä täytyisi pestä ikkunat, että ne auringot pääsee sisälle asti. Meinaatko, että noista kuivista raakuista patterin päällä vielä jotain kasvaisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, mä nökötin nenää niistellen nekin pari aurinkoista tuntia varjoisassa toimistossa. Ikkunanpesua, iiks.... Ei mun lempparia...

      Veikkaus on 50-50. Toinen raakku vaikuttaa jo ihan kuolleelta, mutta toisesta tulee vielä raikkaan sitruunaista tuoksua. Pitelen peukkua ja toivon ihmettä. Varsinainen puutarhuri...

      Poista

Kaunis kiitos kun intoudut kommentoimaan! Aina ilahduttaa lukea muiden aatoksia asiasta tai sen vierestäkin :)